Prebieha prvý ročník ankety Top sestry na Slovensku 2024: Toto sú nominácie z Nitrianskeho kraja


Top sestry 2024: Vyberte si svojich favoritov

Foto: Prebieha prvý ročník ankety Top sestry na Slovensku 2024: Toto sú nominácie z Nitrianskeho kraja Foto: ilustračné, unsplash.com

Zdravotnícke noviny Mediweb spustili prvý ročník ankety, ktorá si kladie za úlohu nájsť a oceniť najlepšie zdravotné sestry na Slovensku. Rozhodnutie prišlo po deviatich rokoch oceňovania lekárov v ankete Top lekári na Slovensku.

Impulzom pre spustenie tejto ankety je najmä potreba vyjadriť uznanie pracovníkom, ktorí sa denno denne obetavo starajú o naše životy a zdravie. To platí zvlášť pre sestry, ktorých je v našich nemocniciach dlhodobo nedostatok, pričom ich počty naďalej klesajú. 

V prvom ročníku bolo doručených celkovo 200 nominácií v troch kategóriach: Operačné odbory, internistické odbory a špecializované odbory. Oceňované budú nateraz len sestry pracujúce v nemocniciach, v budúcich ročníkoch plánujú organizátori do ankety zaradiť aj sestry v ambulanciách a v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. 

Hlasovať prostredníctvom online formulára môže ktokoľvek. V každej kategórií si môže vybrať až troch zdravotníkov alebo zdravotníčky, dokopy tak môžete podporiť až 9 sestier

1. V kategórii Operačné odbory sú nominované zdravotné sestry špecializované v oblastiach ako chirurgia, neurochirurgia, ortopédia a traumatológia, urológia, ORL, gynekológia a pôrodníctvo, oftalmológia, popáleniny či rekonštrukčná chirurgia. 

Medzi nominovanými v tejto kategórii sú štyri pracovníčky a pracovníci Fakultnej nemocnice v Nitre: Drahomíra Lazárová, Michal Pražák, Terézia Kasperkevicová a Gabriela Horníková. Z Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch bola nominovaná Elvíra Tóthová, z Nemocnice AGEL Komárno Gabriela Vidová, Denisa Falátová z Nemocnice AGEL Levice, Iveta Tonková z Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, a nakoniec Eva Hulová z Nemocnice Penta Hospitals Topoľčany

Za vybraných zdravotníkov môžete hlasovať TU


2. Kategória Internistické odbory reprezentuje sestry z interného oddelenia, geriatrie, infekčného, pneumológie, onkológie, hematológie a transfuziológie, rádiológie, neurológie, psychiatrie či dermatovenerológie. 

Z nitrianskej polikliniky sú v kategórii nominované Marta Fintová, Blanka Pogranová a Magdaléna Nečasová. Z Nových Zámkov sa o vaše hlasy uchádza Andrea Barteková, z Komárna Katarína Petrušinecová, Mária Baluchová z Detenčného ústavu Hronovce a z Psychiatrickej nemocnice vo Veľkom Záluží boli nominované Dana Lukáčová, Martina Svihoriková a Zuzana Horváthová. 

V tejto kategórii môžete hlasovať TU. 

3. Poslednou kategóriou sú Špecializované odbory a nominované sú v nej sestry pôsobiace na poli urgentnej medicíny, na jednotke intenzívnej starostlivosti a podobne. 

Z Nitry si nomináciu vyslúžili Monika Bujnová, Ľudmila Tuchyňová, Anna Mária Gombáliková a Kristína Baková. Ďalej je v zozname aj Viera Poláčiková z nemocnice v Leviciach, Angelika Hajdáková z novozámockej nemocnice a Ildikó Erdeiová z komárňanskej nemocnice. 

Hlas svojim favoritom či favoritkám môžete odovzdať TU, a to najneskôr do 20. júna 2024. Slávnostné ocenenie deviatich víťazných sestier prebehne na ceremónii 24. septembra 2024.

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj