VIDEO: Drive-thru lesoparkom v Šali? Dvojica si prezrela vynovený park z auta, incident už rieši polícia


Neverili vlastným očiam: Jazdu autom po lesoparku v Šali už rieši polícia

Foto: VIDEO: Drive-thru lesoparkom v Šali? Dvojica si prezrela vynovený park z auta, incident už rieši polícia
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Mesto ŠAĽA (snímka obrazovky)

Mestský lesopark v Šali je už otvorený po nedávnej rozsiahlej revitalizácii a s radosťou ho využívajú mnohí obyvatelia, najmä rodinky s deťmi. Nedávno tam však návštevníci videli niečo, s čím naozaj nerátali. Na vynovenej cestičke v parku sa zrazu objavilo auto. Vodička a jej spolujazdec si najprv spravili zo suchého jazierka kruhový objazd, a potom pokračovali vo „vyhliadkovej jazde“. 

Jazdu autom po lesoparku zachytili aj bezpečnostné kamery a zábery z tejto kurióznej situácie potom zverejnila stránka Dobré ráno Šaľa na sociálnej sieti s ironickým popisom: „Chcete si užiť lesopark na plné obrátky? Teraz už aj s pohodlím vášho auta! Predstavujeme vám nový trend: Drive-Thru Lesopark!“

Vedenie mesta informovalo, že prípadom sa už zaoberá polícia. „Prosíme vás o trošku úcty k prírode a voči všetkým, ktorí sem prišli tráviť čas v prírode,“ reagovali zamestnanci radnice, ktorí boli po zhliadnutí kamerových záznamov doslova zhrození. Samospráva ešte dodala, že po tomto incidente tu plánujú umiestniť aj príslušnú dopravnú značku. 


Práce v lesoparku sa začali ešte minulý rok, keď mesto získalo grant z Nórskych fondov vo výške 858-tisíc eur. Vybudovali tu napríklad viacúčelovú budovu so zelenou strechou, suché jazierko s dreveným mostom, fit a herné prvky, lavičky i nové verejné osvetlenie. Opráv sa dočkali i chodníky a uprostred nich boli vysadené kvetinové a trvalkové záhony. 

Ak si chcete aj vy prezrieť vynovený lesopark pri Váhu, vyberte sa tam pešo. Vyhnete sa tak problémom so zákonom a bude to aj lepšie pre vaše zdravie. 





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj