Obyvateľov Komárna terorizovala psia svorka. Pomaly sa ľudia neodvážia chodiť s kočíkom vpredu, píšu znepokojene


Teror v Komárne skončil. Polícia odchytila nebezpečnú psiu svorku

Foto: Obyvateľov Komárna terorizovala psia svorka. Pomaly sa ľudia neodvážia chodiť s kočíkom vpredu, píšu znepokojene Foto: Facebook/Mesto Komárno - Komárom Város

Mestská polícia v Komárne v poslednom čase čelila viacerým občianskym sťažnostiam na agresívnu svorku psov, ktorá ohrozovala ľudí na miestnej komunikácii vedúcej od Ulice 29. augusta smerom na cyklotrasu pri Váhu. Odhady hovoria o približne päťčlennej svorke, ktorá desila okoloidúcich.

Príslušníci mestskej polície po dôkladnom vyhodnotení situácie a v rámci koordinovanej akcie viacerých hliadok odchytili štyroch psov z nebezpečnej svorky. Tieto psy následne umiestnili do útulku, čím sa situácia v lokalite výrazne zlepšila.

Situáciu sa podarilo vyriešiť aj vďaka promptnej pomoci a nadštandardnej spolupráci zamestnancov útulku. Aj ich rýchly zásah prispel k obnoveniu bezpečnosti na frekventovanej ceste a cyklotrase. 


Táto situácia s nebezpečnými psami, ktoré po okolí voľne pobehujú, však nie je jediná. Podobné prípady sa vyskytujú aj v iných lokalitách, na čo upozorňujú aj ľudia na sociálnej sieti: „To je síce super, ale prečo by sa nedali rovnako odchytiť psy našich spoluobčanov v Harcsáse? O tom, že stádo už nehľadá potravu nielen pred záhradkami, ale aj v nich, sme podali na mestskú políciu niekoľko oznámení... Pomaly sa ľudia neodvážia chodiť s kočíkom vpredu. Pri vlastnej bráne sledujú, kedy vstúpia.Obyvatelia preto čakajú na podobné efektívne riešenie problému, ktoré im znepríjemňuje každodenný život.


 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: Facebook/Mesto Komárno - Komárom Város

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj