Zomrel farár Karol Martinec, pôvodom zo Zlatých Moraviec. Práve si pripomínal 50 rokov svojej služby Bohu


Zomrel senický farár Karol Martinec, v kňazskej službe strávil 50 rokov

Foto: Zomrel farár Karol Martinec, pôvodom zo Zlatých Moraviec. Práve si pripomínal 50 rokov svojej služby Bohu Foto: Facebook/Mesto Senica

Na večnosť odišiel Mons. Karol Martinec, dekan a farár rímskokatolíckej farnosti v Senici, ktorý bol pôvodom zo Zlatých Moraviec. Tento významný muž zomrel v noci z utorka na stredu vo veku 73 rokov, práve keď si pripomínal 50 rokov svojej kňazskej služby.

Karol Martinec sa narodil 16. augusta 1951 v Zlatých Moravciach. Za kňaza bol vysvätený v roku 1974 a nasledujúce dva roky strávil ako kaplán v Topoľčanoch. Do Senice prišiel až v roku 1976 a už o rok neskôr sa stal správcom farnosti. Zo Senice však už nikdy neodišiel a verne tu slúžil dlhých 48 rokov. Jeho služba bola plná obetavosti a lásky k svojej komunite, ktorá si ho za to nesmierne vážila.

V nedeľu 9. júna oslávil polstoročie od jeho vysviacky, dnes mu ľudia s ťažkým srdcom ďakujú za jeho nesmierny prínos a dlhoročnú prácu vo farnosti. 


Odpočívajte v pokoji, pán Dekan. Bol ste úžasným človekom, nikdy na vás nezabudnem,“ píšu ľudia na sociálnej sieti.

Monsignore Karol Martinec bol nezabudnuteľnou súčasťou Senice, jeho obetavá služba a oddanosť komunite sú príkladom pre nás všetkých.

Pohrebná svätá omša za zosnulého dekana Mons. Karola Martinca sa uskutoční v utorok 18. júna 2024 o 15:00 hodine vo farskom kostole Navštívenia Panny Márie v Senici, uviedlo mesto.

Zdroj: Facebook/Mesto Senica



Zdroj: Facebook/Mesto Senica

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj