Výťah nefungoval, hasiči a záchranári ju odmietli. Imobilnej žene z Nitry pomohli až mestskí policajti


Imobilná žena sa takmer nedostala do bytu: Pomohli jej až mestskí policajti

Foto: Výťah nefungoval, hasiči a záchranári ju odmietli. Imobilnej žene z Nitry pomohli až mestskí policajti Foto: Facebook/Mesto Nitra/freepik.com

Obyvateľka Klokočiny nedávno zažila poriadne nepríjemnú a zúfalú situáciu. Negatívnym prekvapením bol aj prístup hasičov a záchranárov, ktorí jej odmietli pomôcť. Jej poslednou možnosťou boli nitrianski mestskí policajti, ktorí neostali heslu „Pomáhať a chrániť“ nič dlžný a s pomocou nezaváhali ani na sekundu. 

Žena bola po hospitalizácii a operáciách oboch dolných končatín privezená sanitkou pred obytný dom na Kollárovej ulici v Nitre. Býva však až na piatom poschodí a zhodou náhod bol vtedy v jej vchode pokazený výťah. Dostať sa do bytu tak bolo pre imobilnú ženu nemožné a pomôcť jej nedokázal ani jej sprevádzajúci brat. Skúsili teda požiadať o pomoc záchrannú službu a hasičov, no ani tam nepochodili.

„Odmietli ma hasiči aj zdravotníci! Nevedela som sa nijak dostať hore. Výťah máme odstavený,“ opísala zúfalá žena celú situáciu na sociálnej sieti. 

Podľa slov mestskej polície žene dispečerka zo záchrannej služby nevyhovela a odporučila jej zavolať hasičov. Tí však reagovali rovnako. Brat so sestrou tak skúsili ešte osloviť mestskú políciu. Operačný príslušník okamžite vyslal na miesto hliadku. 



„Tá po zvážení situácie a možností operatívne improvizovala a z plachty deky a vankúšov vytvorila improvizované nosidlá, na ktorých mestskí policajti spoločne s bratom a priateľom opatrne vyniesli imobilnú pacientku do jej bytu na piatom poschodí tak, aby jej transportom nespôsobili ďalšie zranenia na operovaných nohách,“ ozrejmila polícia svoj postup. 

Súrodenci sa ochotným mestským policajtom poďakovali za pomoc a žena neskôr zverejnila aj verejné poďakovanie na facebooku„Chcem vyzdvihnúť pánov z Mestskej polície, ktorí mi pomohli v dosť zložitej situácii… 4 chlapi ma brali v plachte. Veľké ďakujem, vidím, že existujú aj dobrí ľudia,“ napísala vďačne.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj