Spali ste už v nitrianskej hvezdárni? Berte spacák, čaká vás zážitkový program aj súťaže


Foto: Spali ste už v nitrianskej hvezdárni? Berte spacák, čaká vás zážitkový program aj súťaže Foto: Facebook/Krajské osvetové stredisko v Nitre

Hvezdáreň v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre si v júni pripravila pre deti zaujímavý zážitkový program. Vo hvezdárni budú môcť stráviť jednu noc, konkrétna z piatku 21. júna do soboty rána. Stačí si zobrať vlastný spacák, karimatku a niečo dobré pod zub. 

Program vo hvezdárni sa začne o 20:30 hod. a tešiť sa môžete nielen na pozorovanie oblohy, ale i na ďalšie zábavné aktivity. „Zahráme sa na astronómov, budeme pozorovať oblohu vo hvezdárni celú noc a zároveň sa v prestávkach hravou formou dozvieme veľa informácií o vesmíre cez súťaže, rozprávanie nášho hvezdára, ale i Moniky Ďurinovej, našej astro-klubistky a súťažiacej Čo vieš o hviezdach,“ ozrejmilo osvetové stredisko. 

Podujatie je určené pre deti od 8 do 15 rokov v sprievode jedného rodiča. Je nutné, aby ste si zarezervovali miesto vopred na čísle  0911 540 016, pretože počet účastníkov je obmedzený na 15 osôb. Vstupné je 10 eur na osobu.

Prečítajte si viac: