Mladík v Diakovciach ukradol auto, majiteľa privrel do dverí a dolámal mu kosti aj bedrový kĺb


Muž v Diakovciach sa pokúsil ukradnúť auto na pumpe, majiteľa vážne zranil

Foto: Mladík v Diakovciach ukradol auto, majiteľa privrel do dverí a dolámal mu kosti aj bedrový kĺb Foto: Zábery bezpečnostnej kamery bezprostredne pred incidentom, Noviny.sk

Na čerpacej stanici v obci Diakovce neďaleko Šale sa v ranných hodinách odohrala dráma. Jej hlavným aktérom bol 26-ročný recidivista, ktorý sa tu pokúsil ukradnúť naštartované auto. Majiteľovi pri pokuse o lúpež spôsobil vážne zranenia a ukázalo sa, že niečo podobné robí často. 

O prípade informovali Noviny.sk. Náčelník obecnej polície v Diakovciach Juraj Varga priblížil, že mladík využil príležitosť, keď zbadal pred pumpu odstavené naštartované vozidlo. Majiteľ totiž zastavil len preto, že sa chcel niečo rýchlo spýtať, a tak nevypínal motor. Celý incident prebehol asi za minútu a bol zachytený na kamere. 

Na záberoch možno vidieť, ako sa majiteľ vracia k svojmu auto, no v tom momente už k nemu kráča istý svetlovlasý muž. Ten si v kľude sadol na miesto vodiča, načo sa majiteľ k nemu rozbehol a snažil sa ho zastaviť. Zlodej v tej chvíli prudko vyštartoval aj s druhým mužom zaveseným vo dverách. 



Došlo ku kolízii, ktorá už nie je zachytená na kamere, kde mu spôsobil viacpočetné zranenia,“ opísal Juraj Varga ďalší sled udalostí. Keďže zlodej ho vozidlom následne pritlačil k múru, majiteľ auta utrpel viacnásobné zlomeniny vrátane fraktúry bedrového kĺbu. 

Polícia zistila vďaka kamerovým záznamom trasu, ktorou mladík ďalej unikal. Ukradnuté vozidlo našli onedlho zapadnuté v neďalekom poli. Samotný hlavný aktér tohto pokusu o lúpež je pre policajtov známa firma. Podľa dostupných záznamov sa venuje kriminálnej činnosti prakticky od ukončenia školskej dochádzky. Len za volantom kradnutého auta ho našli už 4-krát. 

Policajná hovorkyňa Viktória Borloková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre pre Noviny.sk uviedla, že voči 26-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie z prečinu neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla, v súbehu s prečinom ublíženie na zdraví, a v súbehu s prečinom marenie výkonu úradného rozhodnutia.