×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Podivuhodné parkovacie manévre rozosmiali Nitru. Mala vodička dostatok miesta?


Foto: VIDEO: Podivuhodné parkovacie manévre rozosmiali Nitru. Mala vodička dostatok miesta? Foto: iStock, Facebook/ HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov

Každý vodič musel vo svojom živote prejsť autoškolou. Teoretické testy a praktické skúšky boli častokrát strašiakom. Oranžovo-biely kužeľ na cvičisku, ktorého pád mohol znamenať, že sa o pár týždňov zúčastníte opakovanej skúšky bol pre niektorých vodičov nočnou morou. Ani zvládnutie skúšok a držanie vodičského preukazu však ešte stále nemusí znamenať, že človeka za volantom vie, čo má v skutočnosti robiť. 

Aj keď pozdĺžne parkovanie môže občas predstavovať výzvu aj pre skúseného šoféra, v nitrianskom kraji sa objavil prípad, ktorý rozosmial celé Slovensko. Vodička sa nevedela vymotať z nekončiaceho sa cyklu otáčania celé minúty. Pri svojich kaskadérskych úkonoch sa jej zároveň opakovane darí narážať do auta pred ňou, aj za ňou. Celé video zverejnil Štefan Farkaš, ktorý je správcom skupiny HAKA - Hľadá sa auto, krádeže automobilov na Facebooku. Pozrite sa, ako to v skutočnosti prebiehalo.


Reakcie internetu na seba nenechali dlho čakať

Celá situácia nenechala chladnými desiatky šoférov, ktorý sa nezdráhali prezentovať svoje rozhorčenie. „Ono to nie je vôbec smiešne, že takýto ľudia vlastnia vodičák,“ reagoval jeden z komentujúcich. „Opäť sa mi potvrdzuje že nie každý má na to byt doktor či právnik alebo vedec a tak isto nie každý má na to mať vodičák a nepochopí geometriu či fyziku, že najjednoduchšie zaparkovať je tam nacúvať na jeden šup“ dodal Marek.

Objavili sa aj názory ľudí, ktorí sa vodičky zastávali. Podľa niektorých ide len o kúsky plastu na nárazníkoch, pokiaľ sa nikto nezranil, celý úkon je podľa nich v poriadku. Aj slabý náraz však môže spôsobiť vysoké škody. „Veľa ľudí tu píše, že sa nič nedeje, veď to je ‘len nárazník’, ale treba si uvedomiť, že moderné autá majú v nárazníkoch viac elektroniky, než bolo v celom starom aute dokopy. Osobne tam mám 3x radar, kameru, senzory a tak ďalej. A to nie sú zariadenia, ktoré by mali v obľube akékoľvek nárazy,“ dodal zarazený diskutér. 

S touto témou sme o názor požiadali aj dopravného analytika, správu budeme aktualizovať.

Prečítajte si viac: