Zúfalstvo v Kyneku nemá konca: Domy skončili pod vodou už tretíkrát za mesiac, prehĺbené jarky nestačili


Foto: Zúfalstvo v Kyneku nemá konca: Domy skončili pod vodou už tretíkrát za mesiac, prehĺbené jarky nestačili
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Kynek,Šúdol - problémy obyvateľov (K. Welnitzová)

Obyvatelia nitrianskej mestskej časti Kynek zažívajú mimoriadne náročné časy. Po búrke, ktorá prišla v stredu 26. júna, opäť skončila ulica Nad hrabinou pod vodou. Domy, pivnice a záhrady tak zaplavilo už po tretí raz za tento mesiac.

Prvá vlna prívalových dažďoch ich zasiahla ešte 10. júna a druhá vlna prišla o týždeň neskôr, 16. júna. Hoci po týchto posledných záplavách spravilo mesto, Slovenská správa ciest (SSC) aj poľnohospodári určité protipovodňové opatrenia, stredajšia búrka ukázala, že nie sú dostatočné. 

„Prehĺbené jarky popri diaľnici sa zdali byť účinné, no voda sa cez polia valila inými cestami a neskončila v zádržnej priekope. Pretekala priepusťou na ulicu Nad hrabinou, tam sa kvôli sklonu cesty zadržiava pred domami a neodteká do potoka,“ uviedla poslankyňa za mestskú časť Kynek Katarína Welnitzová na sociálnej sieti. Obyvateľov tiež poprosila, aby jej hlásili škody na majetku.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: