Nitriansky kraj čakajú počas víkendu extrémne vysoké teploty, dnes však hrozia aj búrky


Foto: Nitriansky kraj čakajú počas víkendu extrémne vysoké teploty, dnes však hrozia aj búrky Foto: pexels.com

Hoci nám predpovede počasia hlásia teplé a slnečné dni, počas víkendu môže prísť v Nitrianskom kraji zmena, ktorá so sebou prinesie búrky či silné dažde. Meteorológovia už dokonca vydali aj výstrahy. 

Pre celé Slovensko, vrátane Nitrianskeho kraja, platia výstrahy I. stupňa pred búrkami, ktoré potrvajú až do polnoci. Na pozore sa tak musia mať všetky okresy, pretože len pred pár dňami spôsobilo podobne nepriaznivé počasie škody v mnohých mestách a obciach. Kvôli silným dažďom a búrkam nestíhala odtekať voda do kanalizácie a zaplavila budovy, pivnice aj rodinné domy.

V sobotu 29. júna v čase od 14:00 hod. do 19:00 hod. zas platia výstrahy I. stupňa pred vysokými teplotami, a to v okresoch Komárno, Levice a Nové Zámky. Ešte o čosi horúcejšie bude v nedeľu 30. júna. Výstrahy budú platiť takmer pre celé južné Slovensko, a to I. aj II. stupňa. 


Pre okresy Komárno, Šaľa, Nové Zámky a Levice platí výstraha II. stupňa a teplota vzduchu môže dosiahnuť až 35 °C. Pozor si dávajte najmä v čase od 14:00 hod. do 18:00 hod. 

Pre ostatné okresy Nitrianskeho kraja zatiaľ platia výstrahy I. stupňa pred vysokými teplotami, a to v čase od 13:00 hod. do 19:00 hod. Teplota vzduchu pritom môže prekročiť 33 až 34 °C.



Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: