Zranených z Nových Zámkov museli transportovať do iných miest, nemocnice aktivovali traumaplán


Foto: Zranených z Nových Zámkov museli transportovať do iných miest, nemocnice aktivovali traumaplán Foto: ilustračné, AGEL

Štvrtková fatálna zrážka vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch sa iróniou osudu odohrala v tej najnevhodnejšej dobe. Len o deň skôr v stredu 26. júna totiž juhozápadné Slovensko zasiahli mimoriadne silné búrky spojené s prudkým lejakom. Tie celkom vyradili z prevádzky aj novozámockú nemocnicu. 


Množstvo zranených tak museli sanitky a helikoptéry rozvážať do vzdialenejších nemocníc. Boli medzi nimi aj Nemocnica AGEL Levice a Nemocnica AGEL Komárno, ktorých vedenie priblížilo priebeh štvrtového večera na ich urgentných príjmoch. 

V oboch nemocniciach bol okamžite o prijatí informácie o nehode aktivovaný traumaplán. Do Komárna bola transportom dovezená pacientka, ktorá utrpela sériovú zlomeninu rebier, zlomeninu stavcov hrudníka, pomliaždenie pľúc a tržnú ranu na hlave. „Aktuálne je pri vedomí a je hospitalizovaná na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ informuje nemocnica. 


Ďalších dvoch účastníkov nehody hospitalizovali v Leviciach. Šlo ženu s poranením ruky, hlavy, panvy, hrudníka a muža s povrchovými zraneniami kože. Podľa vedenia AGEL boli všetkým novoprijatým, ako aj už predtým hospitalizovaným pacientom podaná kvalitná starostlivosť v požadovanom rozsahu.

Pripisujú to dobrej pripravenosti, organizácii viacerých zložiek integrovaného záchranného systému a bezprostrednej kooperácii na oddeleniach urgentného príjmu. Pacientov tiež chvália za pochopenie a ústretovosť. 

Nemocnica v Nových Zámkoch sa od stredy vyrovnáva s následkami silného dažďa. Podľa dostupných informácií sa stále pracuje na odčerpávaní vody zo suterénu. Po vodou sa ocitlo aj množstvo elektrického vybavenia. Od piatka je už nemocnica otvorená v obmedzenom režime, nefungujú však výťahy. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: