Ženu v Nitre vydesil neznámy muž, vyklopkával jej na dvere a nechcel odísť. Hľadá ho polícia


Foto: Ženu v Nitre vydesil neznámy muž, vyklopkával jej na dvere a nechcel odísť. Hľadá ho polícia Foto: ilustračné, nitrak.sk

Obyvateľka nitrianskeho sídliska Čermáň opísala v susedskej skupine na sociálnej sieti nepríjemný zážitok, ktorý sa jej stal priamo doma. Pred niekoľkými dňami ju ráno zobudil zvonček pri dverách. V domnení, že je to jej priateľ, ktorý si po ceste do práce možno niečo zabudol, automaticky otvorila. 

No nestal tam môj priateľ. Stál tam divný muž vo veku okolo 35 rokov, chudej postavy, mal tmavé krátke vlasy a bol vysoký okolo 178 cm,“ opísala žena svoju znepokojivú skúsenosť. Z jeho správania mala pocit, že chce vojsť do jej bytu, a rozprával zvláštne veci. 



Pýtal sa či tam býva Anna Franková, čo mi hneď prišlo divné, keďže je to osoba známa z 2. svetovej vojny. Bol veľmi divný.  Odpovedala som nie a hneď sa zamkla,“ vysvetľuje obyvateľka Čermáňa. Neznámy čudák však neodišiel hneď, ale klopal vystrašenej žene na dvere ešte ďalších 15 minút. 

Raz potichu raz nahlas. Ale neodchádzal od mojich dverí,“ pokračuje Nitrianka, ktorá sa v tej chvíli cítila už naozaj ohrozená, a tak zavolala políciu. Kým však prišla, záhadný muž odišiel. Podľa ženiných slov teraz polícia po mužovi pátra. 

Zverejnením svojho príbehu chce predovšetkým varovať ostatných obyvateľov, aby za žiadnych okolností neotvárali dvere, ak nevedia, kto za nimi stojí. Pri tomto konkrétnom incidente sa síce nakoniec nič zlé nestalo, ženu však právom vystrašil a vyvolal obavy o jej vlastnú bezpečnosť. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: