FOTO: Alarmujúci počet vodičov jazdil cez víkend v Nitre pod vplyvom, jeden nabúral do policajného auta


FOTO: Alarmujúci počet vodičov jazdil cez víkend v Nitre pod vplyvom, jeden nabúral do policajného auta Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Polícia Nitrianskeho kraja zverejnila ďalšie štatistiky nezodpovedných vodičov zaznamenaných počas uplynulého víkendu. Napriek opakovaným snahám o osvetu a prevenciu odhalili alarmujúci počet ľudí, ktorí si neváhali sadnúť za volant pod vplyvom. 

Deväť vodičov nafúkalo počas prvého prázdninového víkendu výrazne viac než jedno promile. V stave závažnej opitosti tak ohrozovali všetkých ostatných účastníkov premávky. 

Rekordmanom sa stal 28-ročný vodič vozidla Fiat Stilo. Narazil v Nitre do stromu a pri následnej dychovej skúške mu policajti v dychu namerali 3,54 promile alkoholu. 

Zahanbiť sa nedal ani 36-ročný vodič vozidla Volkswagen Golf, ktorého policajná hliadka kontrolovala v obci Prašice. „Bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,47 mg/l, čo je v prepočte 3,06 promile,“ priblížili policajti. 


Na ceste I/75 v úseku Jatov – Trnovec nad Váhom spôsobil 31-ročný vodič vozidla Škoda Octavia nehodu. Prednou stranou svojho vozidla narazil do zadnej časti pred ním idúceho vozidla Seat Alhambra. Policajti u neho taktiež vykonali skúšku na alkohol, ktorej výsledok bol 2,88 promile. 

V obci Iža bol zastavený a kontrolovaný 59-ročný vodič vozidla Fiat Bravo. Pri skúške na alkohol nafúkal 2,73 promile, to však nebolo všetko. Policajti následnou lustráciou zistili, že mal uložený zákaz vedenia motorových vozidiel až do roku 2029. 

Policajti kontrolovali aj 62-ročného vodiča nákladného motorového vozidla Nissan Navara v obci Malé Chyndice. Aj ten bol pod vplyvom, dychová skúška stanovila úroveň alkoholu v jeho krvi na 1,94 promile. 


Mimoriadny „výkon“ predviedol 36-ročný vodič vozidla Fiat Multipla v obci Tovarníky. Podarilo sa mu nabúrať do prednej časti služobného vozidla polície. Následne bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,92 promile. 

Policajti cez víkend v Nitrianskom kraji kontrolovali aj 35-ročného vodiča vozidla Škoda Fabia. Pri dychovej skúške nafúkal 1,90 promile.

Nehodu pod vplyvom spôsobil aj 34-ročný vodič vozidla Peugeot 406. Na ceste I/64 v úseku Branč – Veľký Kýr dostal pravdepodobne šmyk, zišiel s autom mimo vozovku a narazil do do telekomunikačného stĺpu a murovaného oplotenia. Dychová skúška stanovila úroveň alkoholu v jeho krvi na 1,52 promile. 


V Nitre policajti zastavili 37-ročného vodiča vozidla Ford Transit, pretože po meste jazdil zo strany na stranu. Ten sa však dychovej, ako aj krvnej skúške odmietol podrobiť. Putoval preto do cely predbežného zadržania. 

Hliadky odhalili aj dvoch vodičov, ktorí síce nepili, ale za volantom aj tak nemali čo robiť. Mali totiž udelený zákaz vedenia motorových vozidiel. Šlo o 24-ročného vodiča vozidla Škoda Felicia v Komárne, ktorý má zákaz šoférovať do roku 2027, a 35-ročného vodiča vozidla Volkswagen Golf, ktorému bol zákaz udelený do roku 2025. 

Všetci menovaní si posedeli v cele predbežného zaistenia, a následne boli obvinení z prečinu ohrozovania pod vplyvom omamných látok, prípadne z prečinu marenia úradného rozhodnutia. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: