Porota rozhodla. Študenti z Nitry získali 3. miesto na medzinárodnom superfinále Modelium 2024


Nitrania získali 3. miesto v superfinále súťaže Modelium 2024

Foto: Porota rozhodla. Študenti z Nitry získali 3. miesto na medzinárodnom superfinále Modelium 2024 Foto: Modelium 2024

Obrovský úspech pre študentov z Nitry. Súťažnému tímu zo Strednej priemyselnej školy stavebnej v Nitre sa podarilo získať tretie miesto na medzinárodnom superfinále súťaže Modelium 2024. To sa uskutočnilo v priestoroch Vily Grossman v Ostrave.

Súťaže sa celkovo zúčastnilo 53 tímov z 28 stredných škôl v Česku a 13 tímov zo desiatich slovenských stredných škôl. Za Slovensko sa do superfinále dostali dva tímy z rovnakej školy v Nitre, no len jednému z nich sa podarilo dostať na pomyselný stupienok víťazov.

Úspešný tím pozostáva zo študentov Ľubomíra Danka, Daniela Fúska, Mariána Gemmela a Ondrej Filina. Za svoj úspech získali nielen obdiv, ale aj slušnú finančnú odmenu vo výške 10-tisíc Českých korún. Dokopy získali už viac ako tisíc eur.


Prvé miesto a výhru v hodnote 25-tisíc Českých korún získal tím zo Strednej odbornej škole polytechnickej Brno, Jílová a druhé miesto obsadili študenti zo Strednej priemyselnej škola stavebnej a Obchodnej akadémie Kadaň spolu s finančnou odmenou 15-tisíc Českých korún.

Súťaž Modelium je pre nás príležitosťou podporiť mladé talenty v stavebníctve a poukázať na dôležitosť kreativity a tímovej práce. Tohtoročná súťaž nám priniesla úžasné a inšpiratívne návrhy plávajúcich miest, na ktorých niektorí študenti strávili stovky hodín práce,“ zhodnotil Tomáš Kosa, podpredseda predstavenstva medzinárodnej stavebnej skupiny HSF System.

Ak by ste chceli vidieť všetky superfinálové modely zo 16. ročníka súťaže naživo, môžete navštíviť spomínanú ostravskú Vila Grossman. Vystavené tu budú do polovice septembra.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj