FOTO: Pohľad na Palomu a Ansiu z osady pri Nitre trhal srdce. Dnes majú nový domov a prešli veľkou premenou


FOTO: Pohľad na Palomu a Ansiu z osady pri Nitre trhal srdce. Dnes majú nový domov a prešli veľkou premenou
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook/Útulok Nitra

Pred niekoľkými mesiacmi sme vás informovali o záchrannej akcii v rómskej osade, vďaka ktorej dostali štyria zúbožení psíkovia šancu na lepší život. Na ich nešťastné očká a špinavé kožúšky sa nedalo len tak ľahko zabudnúť, no zamestnanci Útulku Nitra, ktorí ich z týchto podmienok dostali, nedávno priniesli prvé dobré správy.

Dvom zachráneným sučkám už našli nových majiteľov a domov, akí si zaslúžia. Väčšia z nich dostala meno Paloma a menšia sa volá Ansia. Majitelia oboch psíkov poslali útulku aj fotky, na ktorých vidno, k akej obrovskej zmene u nich došlo. Nielenže už vyzerajú lepšie, no najmä sú spokojné a šťastné. Paloma dokonca poslala aj fotku z dovolenky pri mori a vyzerá to, že si to tam skvele užíva. 

Nitriansky útulok zároveň pripomenul, že keď prvýkrát zbadali v osade Ansiu, bola ustráchaná, zanedbaná a plná parazitov a bĺch. „Opatrne sa k nám približovala spoza auta a prizerala sa, ako nakladáme ďalších psíkov k nám do auta. Od miestnych sme sa dozvedeli, že minulú zimu dokonca porodila šteniatka a všetky jej zomreli.“ Dokonca sa tam vraj živila odpadkami. 


Ansia predtým a potom. Facebook/Útulok Nitra

„To bol jej život, ktorý sme zmenili a naša pomoc jej zachránila život. Teraz sa s ďalšími psíkmi teší skvelej rodine a veríme, že na svoju minulosť si už nikdy nespomenie,“ dodali pracovníci útulku. 

Bez finančnej a materiálnej pomoci od dobrých ľudí by sa to však nikdy nepodarilo. Len vďaka nej totiž môže útulok aj naďalej pomáhať opusteným a zatúlaným zvieratám.

Ak by ste chceli útulku pomôcť a dať tak šancu na lepší život aj ďalším chlpáčom, môžete tak urobiť prostredníctvom tohto účtu: SK9265000000000020080220