Vláda schválila odškodné pre rodiny obetí vlakového nešťastia pri Nových Zámkoch. Dostanú po 50-tisíc


Foto: Vláda schválila odškodné pre rodiny obetí vlakového nešťastia pri Nových Zámkoch. Dostanú po 50-tisíc Foto: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR

Vláda SR v stredu 3. júla 2024 schválila na výjazdovom rokovaní na Orave finančnú pomoc rodinám obetí nešťastia pri Nových Zámkoch, ku ktorej došlo minulý týždeň. Štát vyplatí 50-tisíc eur za každú obeť tragickej dopravnej nehody. Návrh predložil minister dopravy SR Jozef Ráž (nom. Smeru-SD). 


„Vláda dnes konsenzuálne schválila odškodnenie pre pozostalých. Žiaľ, uvedomujeme si, že nikomu z nich to už ich blízkych nevráti,“ povedal minister na spoločnej tlačovej konferencii v Zákamennom. 

Peniaze uvoľní Ministerstvo financií SR na základe predloženej žiadosti o uvoľnenie finančných prostriedkov. Rezort dopravy potom poukáže finančný príspevok pozostalým. 


Pri štvrtkovej zrážke vlaku s autobusom na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch v smere na Dvory nad Žitavou zahynulo sedem ľudí a najmenej päť ľudí sa vážne zranilo. K nehode došlo na chránenom železničnom priecestí. Príčina a okolnosti tragédie sú momentálne predmetom vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: