Vláda dá 3 milióny eur na výstavbu nového technologického centra v Leviciach. Po otvorení sľubuje 3-tisícové platy


Foto: Vláda dá 3 milióny eur na výstavbu nového technologického centra v Leviciach. Po otvorení sľubuje 3-tisícové platy Foto: asb.sk

Na výjazdovom rokovaní vlády v stredu 3. júla bol schválený materiál, na základe ktorého štát podporí rozsiahlu investíciu do nového technologického centra v priemyselnom parku Géňa v Leviciach. Spoločnosť Haleon Levice, s. r. o., tu plánuje preinvestovať 19 miliónov eur, stimul od štátu vo forme úľavy na dani predstavuje 3 milióny eur. 

Investor je významný výrobca produktov ústnej hygieny a člen skupiny Haleon. Vznik nového centra podporí aj vznik nových vysokokvalifikovaných pracovných miest, ktorých mzda bude vysoko nad priemernou výškou v rámci okresu Levice, čo má prakticky znamenať okolo 3-tisíc eur mesačne. Existuje predpoklad, že projekt má potenciál na seba naviazať ďalšie investície v budúcnosti.

Ministerstvo hospodárstva verí, že tento strategický projekt posilní inovačný potenciál regiónu a prispeje k jeho ekonomickému rastu. Sme pripravení podporovať takéto iniciatívy s vyššou pridanou hodnotou, ktoré prispievajú k rozvoju moderných technológií a tvorbe kvalitných pracovných miest na Slovensku,“ povedala podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková.

V novom technologickom centre sa budú zameriavať na vývoj a testovanie najnovších produktov ústnej hygieny, ako aj novým výrobným procesom. Vo slovom protfóliu má Haleon značky ako Sensodyne, Parodontax, Polident, Aquafresh, Biotene, Corega. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: