Pred pumpu v Nitre doviezol svoj starý záchod, chladničku a televízor, všetko vyložil a odišiel. Personál ho teraz hľadá


Personál čerpacej stanice prekvapil muž, ktorý tam vyložil odpad a odišiel

Foto: Pred pumpu v Nitre doviezol svoj starý záchod, chladničku a televízor, všetko vyložil a odišiel. Personál ho teraz hľadá Foto: Facebook/HAKA, stefan Farkas

Personál čerpacej stanice Slovnaft v Nitre na Dražovskej prekvapil muž, ktorý tam vyložil odpad a odišiel. Teraz ho prostredníctvom internetu hľadajú a vyzývajú ho, aby si svoj „bordel“ odniesol.

Neznámy muž prišiel podľa očitých svedkov pred čerpaciu stanicu v nedeľu 7. júla večer krátko po 20:00 hod. Ako možno vidieť aj na fotografii, bez okolkov tam vyložil domáce spotrebiče - chladničku, televízor a keramickú toaletu a nechal ich priamo na parkovisku medzi okrasnými kríkmi. 



Zamestnanci pumpy nemajú s podobnými skutkami priveľa trpezlivosti, a rozhodli sa preto hľadať aktéra tohto skutku cez sociálne siete. Neváhali zverejniť aj typ a evidenčné číslo auta, na ktorom prišiel. „ Týmto by sme ho chceli poprosiť, aby si to prišiel naložiť naspäť do svojho auta Fiat Ducato bielej farby s ŠPZ NR857LN, a vzal si všetko k sebe domov,“ znie výzva zverejnená v skupine HAKA. „Nakoľko my nie sme zberný dvor,“ doplnilo osadenstvo čerpacej stanice. 

Uloženie odpadu na iné miesto než na miesto určené obcou je priestupkom, za ktorý môže obec uložiť fyzickej osobe pokutu až do výšky 1 500 eur. V prípade opakovania priestupku alebo napovoleného nakladania s odpadmi vo väčšom rozsahu môže páchateľovi hroziť aj trest odňatia slobody po dobu dvoch rokov.