V Nitrianskom kraji evidujú za mesiac tri zrážky vlaku s vozidlom a jednu s cyklistom


Foto: V Nitrianskom kraji evidujú za mesiac tri zrážky vlaku s vozidlom a jednu s cyklistom Foto: pixabay.com

Nielen obyvateľov Nitrianskeho kraja šokovala minulý mesiac tragická zrážka vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Vyhasli pri nej životy siedmich ľudí, ďalší utrpeli zranenia. Vyšetrovanie nehody stále prebieha. Železnice Slovenskej republiky teraz zverejnili štatistiku zrážok s vozidlami a cyklistami približne za obdobie uplynulého mesiaca, v ktorej má Nitriansky kraj pomerne výrazné zastúpenie. 


Okrem spomínanej hrôzostrašnej zrážky evidovali slovenské železnice v poslednom období ďalšie nepríjemné kolízie. K jednej z nich došlo 6. júna vo Veľkých Kozmálovciach, kedy sa na pasívne zabezpečenom priecestí zrazil vlak s cestným motorovým vozidlom. Udalosť sa zaobišla bez zranenia účastníkov nehody. 


Na priecestí v úseku Levice – Tekovské Lužany došlo 11. júna k zrážke osobného vlaku s cestným motorovým vozidlom. Našťastie, ani tu nedošlo k žiadnym zraneniam.  

Doposiaľ poslednú kolíziu zaznamenali 21. júna. Osobný vlak v úseku zrazil na priecestí Koniarovce – Ludanice cyklistu. Ten bol odvezený na ošetrenie.

Vedenie železníc v tejto súvislosti vyzýva verejnosť, aby vo vlastnom záujme dbala na opatrnosť pri prechádzaní železničným priecestím, ako aj pri pohybe v blízkosti trate. „Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer, a následky zrážky s ním bývajú fatálne,“ pripomínajú všetkým obyvateľom. 

Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: