Tragédia z Nitry sa po rokoch zopakovala. Na Spiši našli v rozhorúčenom aute mŕtve dievčatko


Tragédia z Nitry sa zopakovala na Spiši: V rozhorúčenom aute zabudli dieťa

Foto: Tragédia z Nitry sa po rokoch zopakovala. Na Spiši našli v rozhorúčenom aute mŕtve dievčatko Foto: Redakcia

Pred deviatimi rokmi došlo v Nitre k mimoriadne tragickému úmrtiu dieťaťa, keď otec zabudol svoju 2-ročnú dcéru Kristínku v rozhorúčenom aute. Bol horúci júlový deň a Jozef ju mal zaviesť do škôlky, no zhodou trpkých náhod okolností sa tak nestalo. Auto zaparkoval pred svojou robotou a na dcérku úplne zabudol. Rodine sa behom jedného dňa zrútil celý svet. Približne jeden a pol roka po tragédii prišiel o život aj otec Jozef, náhle mu zlyhalo srdce.

Napriek každoročnej kampani polície „Nezabudni na mňa v aute“ a neustálym varovaniam a vyzývaniu k opatrnosti, sa podobný prípad, bohužiaľ, odohral opäť a otriasol celým Spišom. 

Dieťaťu už nebolo pomoci

Pred jedným z rodinných domov parkovalo počas pondelkových horúčav v Markušovciach auto. Rodičia zanedbali starostlivosť o svoje maloleté dieťa nechali ho v aute počas najväčších horúčav. 

„Popoludní došlo pred jedným z rodinných domov v dôsledku nedostatočnej starostlivosti zo strany rodičov k úmrtiu maloletej osoby, ktorá bola nájdená v zaparkovanom vozidle. Na miesto bola ihneď privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá sa maloletú osobu snažila oživiť, no lekár už musel konštatovať exitus,“ uviedla hovorkyňa krajskej polície Lenka Ivanová.



Obhliadajúci lekár konštatoval smrť a nariadil pitvu. Na tele žiadne zranenia nenašiel, je pravdepodobné, že dieťa zomrelo v dôsledku horúčav. Policajný vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. 

Polícia bude v kampani pokračovať

Žiaľ, ide o prvú takúto tragédiu v tomto roku. Došlo k nej aj napriek neustálej snahe polície, ktorá opakovane upozorňuje verejnosť na obrovské riziko, ktoré pre deti a domácich miláčikov predstavuje aj krátke ponechanie v rozpálenom aute počas letných horúčav. 


Polícia už avizovala, že v preventívnej kampani bude pokračovať i naďalej, aby sa takéto prípady už nikdy neopakovali. Rovnako, ako po minulé roky, budú policajti ľuďom rozdávať propagačný materiál, a to predovšetkým na parkoviskách nákupných centier, kúpalísk či nemocníc. Rodičia dostanú aj krátku prednášku o rizikách ponechania dieťaťa či psíka v aute a s ich kampaňou sa môžete stretnúť aj na sociálnych sieťach. 

Nepodceňujte situáciu a vždy sa ubezpečte, či v aute neostalo vaše dieťa alebo domáci miláčik. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj