×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Chcete sa ísť okúpať na Tonu pri Šuranoch? Pripravte si peňaženky, spoplatnené parkovisko mnohí kritizujú


Foto: Chcete sa ísť okúpať na Tonu pri Šuranoch? Pripravte si peňaženky, spoplatnené parkovisko mnohí kritizujú
Galéria: 5 fotiek
Foto: Klebetník Šurian a okolia (Daniela N.)

Obyvateľov Šurian a pravidelných návštevníkov rekreačného areálu Tona Beach nedávno rozhnevala tabuľa s cenníkom, ktorá pribudla na parkovisku pri jazere. Ľudia, ktorí sa sem prídu okúpať, po novom zaplatia za parkovanie 4 eurá na deň. Za motorku pýtajú 2 eurá na deň a za karavan 10 eur na deň. Hoci sa tu neplatí žiadne vstupné, mnohým sa zdajú tieto ceny za parkovanie prehnane vysoké a svoju nespokojnosť vyjadrili aj na sociálnych sieťach. 

Pozemky okolo jazera sú v správe Správcovskej spoločnosti Tona. Tá sa rozhodla, že od tejto sezóny parkovanie spoplatní. Ľudí upozornili, aby si zakúpili lístok a riadili sa prevádzkovým poriadkom. Návštevníkov, ktorí dorazili ochladiť sa v jazere, však táto novinka poriadne prekvapila.


„Skoro ma porazilo, keď som tam prišla a pýtali 4 eurá parkovné! Keby to bolo časovo odstupňované, budiš! Ale mám platiť za dve hodiny ako ten, čo tam je celý deň?“ pýtala sa Zdenka. Aj ďalším komentujúcim vadilo, že musia zaplatiť plnú sumu, aj keď tam chcú ísť len na hodinu či dve. „A kto príde len na hoďku na kofču alebo na rybku? Alebo sa s deťmi prejsť okolo vody? Tiež 4 €!?“ zaujímalo aj Veroniku. Nový cenník označila za nepremyslený.


Ďalším ľuďom by ani tak neprekážala samotná cena, ak by na nich v areáli čakali adekvátne služby. „Ja som za. Nech sa platí, ale nech sa aj udržuje,“ podotkol Andrej. V komentároch s ním súhlasili viacerí a vyjadrili nespokojnosť so stavom prezliekarní či toaliet. 

Prekvapením sú kolotoče

V areáli sa nachádzajú aj bufety a požičovňa paddleboardov a iných vodných atrakcií. Nedávno tu dokonca pribudli kolotoče, no nie je zrejmé, ako dlho tu budú.

Zdroj: Klebetník Šurian a okolia

Jazero sa však vyznačuje krásnou čistou vodou, ktorá má aj príjemnú teplotu. Kvalita vody je vyhovujúca, čo potvrdili i hygienici z Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre istotu si to ale vždy radšej overte tu. Vodná plocha je taktiež rybárskym revírom, ten sa ale nachádza na druhej strane jazera.

Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo



Prečítajte si viac: