×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V pohorí Tribeč stojí už niekoľko dní opustený stan. Nikto nevie, komu patrí a ľudia sa obávajú najhoršieho


Foto: V pohorí Tribeč stojí už niekoľko dní opustený stan. Nikto nevie, komu patrí a ľudia sa obávajú najhoršieho
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Tribeč -potulky pohorím (Ivan T.)

Turisti, ktorí nedávno navštívili vrch Veľký Tribeč, upriamili pozornosť na opustený stan, ktorý tu stojí už niekoľko dní. Nikto nevie, komu patrí, a do dnešného dňa sa neozval ani jeho majiteľ. Ľudia sa preto obávajú toho, či sa jeho vlastník náhodou nestratil niekde v lese, prípadne či nie je zranený. Chtiac-nechtiac tak opäť ožila aj tajomná povera o záhadnom miznutí ľudí na Tribeči, čím je toto pohorie známe.

Prvý raz sa informácia o prázdnom stane objavila ešte cez víkend v skupine na sociálnej sieti, ktorá združuje turistov a milovníkov pohoria Tribeč. 

„Už niekoľko ľudí ho opakovane videlo a nikde nikoho. Je to nahlásené organizáciám, ktoré pátrajú po nezvestných, ale zatiaľ to na nikoho z nahlásených nesedí. V okolí sú lesní robotníci, môže patriť aj im, ale nikto sa ich na to nespýtal, bohužiaľ,“ napísala k fotke stanu Peťa. Tá sa rozhodla príspevok prezdieľať aj v ďalšej turistickej skupine, či stan náhodou niekto nespozná. Vnútri sa nachádzal aj spacák a fľaška s vodou.

Jedinou stopou je zatiaľ Pavlov komentár. Ten tam údajne v jeden deň stretol staršieho muža, ktorý tiež smeroval na Tribeč: „Ja som v piatok 12.7. prechádzal cez Tribeč a stan tam určite nebol, zišiel som do Kostolian, kde som prečkal búrku. Za mnou išiel jeden pán po 60 tiež Ponitriansku magistrálu a spomínal, že chce vyjsť na Tribeč a prespať tam. Určite bol sám a mal so sebou aj stan, ale obehol som ho a poslednýkrát videl niekde pred Zlatnom. Kráčal som s ním asi 1h.“

Pavel vyšiel hore okolo 18:40. Vtedy tam stan ešte určite nebol. „Po mne tam mal ísť ten pán, ale neviem, či vyšiel. Večer bola hrozná búrka a ráno som pokračoval ďalej,“ dodal. 


Záhadný stan už ľudia nahlásili aj organizáciám, ktoré pátrajú po nezvestných, ako i polícii. V danej veci sme už kontaktovali Krajské riaditeľstvo PZ v Nitre. 

Zatiaľ však stále nie je jasné, kde zmizol jeho vlastník a prečo ho tam nechal. Podľa niektorých komentujúcich mohli zohrať svojou úlohu aj miestne legendy, keďže o pohorí Tribeč sa traduje, že sa tu za nevysvetliteľných okolností strácajú ľudia. „Legenda robí legendy… To je celé. V okolí bol zákaz vstupu skrze mor. Možno ušli pred kontrolou, možno využili legendy, a možno sa niekto v noci po****, lebo uvidel svetlá,“ vysvetľuje si to Andrea. 


Ďalšou možnosťou je búrka, ktorá sa prehnala okolím. „Možno tam bol niekto stanovať. Videl, že ide búrka, zbalil najnutnejšie veci a šiel het… a na stan sa vykašlal a nechal ho tam,“ prispel svojím vysvetlením Matúš. Nie je tiež vylúčené, že išlo o vtip, ktorý mal opäť zasiať medzi ľudí strach.

Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: