×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Žene s malým dieťaťom sa na R1 pri Nitre pokazilo auto, napálil do neho nákladiak


FOTO: Žene s malým dieťaťom sa na R1 pri Nitre pokazilo auto, napálil do neho nákladiak
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

44-ročná vodička môže hovoriť o obrovskom šťastí v nešťastí. Na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre v smere na Banskú Bystricu sa jej ráno pokazilo auto, a tak ho odstavila na krajnici. Vo vozidle viezla aj svojho 5-ročného syna. Rýchlo ho vybrala a spoločne zišli za zvodidlá. V tej chvíli do ich auta v plnej rýchlosti vrazil nákladiak.

„51-ročný vodič nákladného vozidla sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho došlo k zrážke s odstaveným vozidlom,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Jana Šinková. 

Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a prostredníctvom absorpčnej látky očistili vozovky od uniknutých prevádzkových kvapalín,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ Nitra Michaela Gundová pre TV JOJ.  

Celý incident sa mohol skončiť mimoriadne tragicky, no našťastie sa to obišlo bez akýchkoľvek zranení. Rýchla a pohotová reakcia vodičky tak zachránila dva životy - svoj aj synov. Odniesli si to len plechy, keďže z auta ostala doslova len kopa šrotu.  

Ak sa niekedy ocitnete v podobnej situácii, okamžite odstavte vozidlo pri kraji cesty, oblečte si reflexnú vestu, vystúpte a s celou posádkou počkajte za zvodidlami na príchod diaľničnej polície. 

Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: