×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Zajačiky nechal na ceste s nápisom „VEZMI SI MA.“ Z horúcich klietok ich zachraňoval Nitriansky útulok


Foto: Zajačiky nechal na ceste s nápisom „VEZMI SI MA.“ Z horúcich klietok ich zachraňoval Nitriansky útulok Foto: Facebook/Útulok Nitra

Na poľnej ceste nad Golianovou ulicou v Nitre boli cez víkend nájdené dve malé klietky s nápisom „VEZMI SI MA,v každej z nich bol jeden zajac. Nebyť rýchlej reakcie okoloidúcej, mohli na horúcom slnku doplatiť na nezodpovednosť neznámeho majiteľa.

Hoci im nechal vodu a krmivo, vôbec nepremyslel, že sa tieň z kríka rýchlo stratí a zvieratá zostanú na priamom slnku. Našťastie si ich všimla pani, ktorá prechádzala okolo a okamžite kontaktovala útulok. Podľa jej slov, kým čakala na pomoc, okolo prešlo asi 15 bežcov a cyklistov, no nikto iný nevenoval zajačikom pozornosť. Pracovníci útulku dorazili na miesto, zajace preložili do auta a odviezli do bezpečia.

Zdroj: Facebook/Útulok Nitra

Ľudia, prečo to stále robíte? Fakt to nedokážem pochopiť ako toto dokážete spraviť...vyjadril sa rozhorčene jeden z pracovníkov útulku. Tento incident je len ďalším smutným príkladom toho, ako niektorí ľudia zaobchádzajú so zvieratami.

Nitriansky útulok upozorňuje, že takéto konanie je absolútne nevhodné a kruté. Ak sa niekto nemôže alebo nechce postarať o svoje zvieratá, mal by zvážiť ich ponúknutie niekomu inému alebo ich odnesenie priamo do útulku.

Zdroj: Facebook/Útulok Nitra

Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Útulok Nitra