Hazardéri v Nitrianskom kraji, vodiči si sadajú za volant opití a ohrozujú tým ostatných na cestách


Foto: Hazardéri v Nitrianskom kraji, vodiči si sadajú za volant opití a ohrozujú tým ostatných na cestách Foto: ilustračné

Polícia v Nitrianskom kraji zaznamenala počas uplynulého víkendu viacero priestupkov vodičov, ktorí mali pozitívny test na alkohol za volantom. 40-ročný Peter na Peugeote 407 bol zastavený policajnou hliadkou medzi Nitrou a Cabaj-Čáporom. Pri kontrole nafúkal takmer 2 promile. 40-ročná vodička Audi A4 bola zastavená v Šahách. Vodičke hliadka namerala 1,7 promile.

Včera nitrianski policajti kontrolovali vodiča Audi A6, ktorý jazdil od krajnice po krajnicu na Mostnej ulici v Nitre. Pri kontrole nafúkal 1,65 promile. Dnes skoro ráno zastavila hliadka Obvodného oddelenia PZ v Štúrove maďarského vodiča Audi A6 a pri kontrole nafúkal 1,3 promile. Všetci vodiči boli obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a za tento prečin im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 

„Sadnúť si s alkoholom v krvi za volant je nezodpovednosť, ľahkovážnosť, hazard a  riskovanie s vlastným zdravím a životom, ale aj so životmi a zdravím nás všetkých. Našťastie sa v týchto prípadoch nikomu nič nestalo. Vodiči  jazdiaci pod vplyvom alkoholu si spravidla za volant nesadnú niekoľko mesiacov,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: KR PZ Nitra

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj