×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Aby ľudia ľuďom pomáhali 2024: Projekty zamerané na zlepšenie duševného zdravia v Nitre môžu dostať grant 3-tisíc eur


Foto: Aby ľudia ľuďom pomáhali 2024: Projekty zamerané na zlepšenie duševného zdravia v Nitre môžu dostať grant 3-tisíc eur Foto: ilustračné, unsplash.com

V Nitre bol vyhlásený už 18. ročník grantovej výzvy Aby ľudia ľuďom pomáhali, ktorý podporí projekty v meste zamerané na podporu duševného zdravia. vyhlásila ju Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci s mestom Nitra a firemnými partnermi. 

Úspešní žiadatelia získajú prostriedky vo výške 3-tisíc eur určené na realizáciu podporných aj preventívnych programov. Suma podporí programový rozvoj mimovládnych organizácií v súlade s ich poslaním a stratégiou alebo posilnenie kapacity mimovládnych organizácií.


Ľubica Lachká, správkyňa Nitrianskej komunitnej nadácie, podotýka, že v súčasnosti pozorujeme v celej spoločnosti kritický nárast problémov s duševným zdravím. Téma sa podľa nej týka nás všetkých.  „Hoci nevieme pomôcť každému jednotlivcovi, prostredníctvom podpory kapacít mimovládnych organizácií, ktoré sa systematicky venujú téme duševného zdravia, môžeme prispieť k zlepšeniu kvality poskytovaných služieb, ako aj k zvyšovaniu povedomia verejnosti o tejto oblasti,“ myslí si Lachká. 

Záujemcovia sa môžu do výzvy prihlásiť najneskôr do 26. augusta 2024 na webe Nitrianskej komunitnej nadácie. Odovzdávanie grantových šekov sa uskutoční 14. septembra v Parku pod Borinou v Nitre na podujatí Aby ľudia ľuďom pomáhali. Súčasťou večera bude aj sprievodný program a rôzne workshopy, najmä pre rodiny s deťmi. 

Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: