Smutné prvenstvo: Žiaden kraj na Slovensku nemá za polroka toľko úmrtí na cestách ako Nitriansky


Smutný rekord Nitrianskeho kraja: Na cestách zomrelo tento rok už 35 osôb

Foto: Smutné prvenstvo: Žiaden kraj na Slovensku nemá za polroka toľko úmrtí na cestách ako Nitriansky Foto: ilustračné/freepik.com

Prvú polovicu roka 2024 máme za sebou a Nitriansky kraj má, bohužiaľ, už jedno smutné prvenstvo. Od nového roku tu pri dopravných nehodách zomrelo až 35 osôb. Ide najvyššie číslo v rámci všetkých krajov na Slovensku. 

Najviac ľudí zomrelo na cestách v okrese Nové Zámky, a to 13. Dôvodom je bezpochyby tragická zrážka vlaku s autobusom, ku ktorej došlo na železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch v smere na Dvory nad Žitavou. Pri nehode prišlo o život sedem cestujúcich, ktorí sa viezli v autobuse. 


Ďalším okresom s veľkým počtom úmrtí na cestách je Nitra (8). Nasledujú Levice (6) a Šaľa (4). V okrese Komárno prišli o život traja ľudia a v Topoľčanoch jeden. Príčinou tragických dopravných nehôd bola podľa polície najmä vysoká rýchlosť, nesprávny spôsob jazdy alebo porušenie povinností vodiča. 

Policajné kontroly budú pokračovať

Polícia v Nitrianskom kraji pravidelne vykonáva osobitné kontroly a bezpečnostné opatrenia s cieľom znížiť počet dopravných nehôd a zvýšiť bezpečnosť na cestách. S ohľadom na nepriaznivý vývoj situácie budú tieto kontroly pokračovať nepretržite.

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti a zodpovednosti. Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, ohľaduplnosť a zodpovednosť za volantom môžu predísť nešťastiam, zachrániť životy a zlepšiť bezpečnosť na cestách.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj