Políciu prekvapilo nezvyčajné poďakovanie: Opitý vodič ocenil, že ho zastavili a verejne sa ospravedlnil


Opitého vodiča chytila v Komárne polícia, on sa im ešte srdečne poďakoval

Foto: Políciu prekvapilo nezvyčajné poďakovanie: Opitý vodič ocenil, že ho zastavili a verejne sa ospravedlnil Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Polícia z času na čas zverejňuje poďakovania od ľudí, ktorým strážcovia zákona pomohli alebo ich potešil ich milý a ochotný prístup a správanie. Nedávno však dostali poďakovanie, ktoré bolo trochu neobvyklé a aj ich samotných zaskočilo. 

Stále mal v sebe alkohol

Ozval sa im Ján, ktorý išiel domov z grilovačky a hoci si už myslel, že je triezvy, sadol si za volant pod vplyvom alkoholu. V Komárne ho zastavila hliadka a dychová skúška ukázala, že má ešte v sebe skoro jedno promile.

„Áno, nafúkal som 0,44 mg/l za čo sa hanbím ako pes. Ja len chcem poukázať na to, že fakt ten alkohol nepatrí za volant. Áno, pochybil som a je mi to ľúto. Chcem sa poďakovať za to,  že hocičo sa mohlo stať a som vďačný za to, že má zastavili chlapci ozaj na profesionálnej úrovni. Popravde, bol som si istý, že nenafúkam a hľa,“ písal Ján v správe a komárňanským policajtom sa poďakoval za ich profesionálny prístup. 


Na policajtov sa nehnevá 

Zopakoval, že situáciu podcenil, pretože sa už cítil normálne a triezvo. „Áno, moc som si veril a to je fatálna chyba! Už viem,  že po grilovačke si sadnem do auta minimálne o 30 hodín. Hanbím sa za seba,“ sypal si ďalej popol na hlavu. 

Hoci mu policajti na mieste zobrali vodičský preukaz, dostal pokutu a nezajazdí si najbližšie dva roky, nemá na policajtov ťažké srdce, práve naopak. „Bolo to správne a už som si vedomý toho, že mojou nedbanlivosťou som mohol urobiť ešte horšie, ale vďaka polícii sa to skončilo rýchlo a ďakujem za všetko,“ dodal a požiadal políciu, aby jeho správu zverejnila na sociálnej sieti a varovala tak aj ostatných vodičov, ktorí by sa mohli dopustiť rovnakej chyby ako on. 

Polícia preto opäť apeluje na všetkých šoférov, aby si nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. Ak ste si vypili a potrebujete sa dostať domov, využite iné alternatívy, napríklad verejnú autobusovú dopravu či taxík alebo zavolajte svojim blízkym, ktorí po vás prídu. Nezabúdajte, že alkohol za volant nepatrí. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj