Aj tento víkend sa v Nitrianskom kraji našli vodiči pod vplyvom, niektorí spôsobili havárie


Opití vodiči v Nitrianskom kraji spôsobili cez víkend autonehody

Foto: Aj tento víkend sa v Nitrianskom kraji našli vodiči pod vplyvom, niektorí spôsobili havárie Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Posledný júlový víkend vylákal na cesty Nitrianskeho kraja mnohých, nie všetci však rešpektovali zásady bezpečnosti a ohľaduplnosti vyžadované zákonom. Dopravní policajti z Nitry aj ďalších miest tak mali plné ruky práce. 

V doobedných hodinách došlo ku kolízii v obci Podhorany na ceste II/593. Vozidlo Škoda Fabia, pravdepodobne kvôli nezvládnutiu rýchlosti v pravotočivej zákrute, prešlo do protismeru a prevrátilo sa na strechu. Vodič následne absolvoval dychovú skúšku na alkohol, ktorej výsledok bol 1,81 promile. 

Pri nehode zasahovali počas víkendu aj novozámockí policajti. Vo včerných hodinách boli privolaní na ulicu Michalská Bašta. „46-ročný vodič vozidla Audi A4 sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, následkom čoho narazil do ostrovčeka a odrazil dopravnú značku,“ priblížili nitrianski krajskí policajti. Šofér po nehode nafúkal 1,48 promile. 



Policajti okrem toho v rámci kontrol objavili na cestách ďalších opitých šoférov. V Kolárove bol zastavený 57-ročný vodič Fiatu, v dychu mal 1,15 promile alkoholu. Na Krušovskej ulici v Topoľčanoch kontrolovali 37-ročného motocyklistu, ktorý jazdil s 1,35 promile.

Ďalším previnilcom bol 32-ročný vodič Škody Octavia v obci Diakovce, nafúkal 1,58 promile. V obci Sazdice bol pri jazde pod vplyvom pristihnutý 43-ročný vodič vozidla Volkswagen Passat, v dychu mu namerali  2,21 promile, čo bol víkendový rekord. 

Napokon, pred obcou Malé Kozmálovce kontrolovala hliadka 44-ročného vodiča Škody Fabia. Jeho alkoholová skúška dopadla negatívne, policajti na ňom však badali známky požitia psychotropných alebo omamných látok. Podrobili ho preto odberu biologického materiálu, ktorý bol pozitívne testovaný na marihuanu. 

Všetci menovaní vodiči sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom omamnej látky. Zároveň im bol zadržaný preukaz a ďalšia jazda zakázaná. Ich skutky budú posunuté na ďalšie riešenie. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj