Mladá žena v Hájskom nejavila známky života, policajtke sa podarilo oživiť ju


Policajtka v Hájskom oživila mladú ženu, ktorá prestala dýchať

Foto: Mladá žena v Hájskom nejavila známky života, policajtke sa podarilo oživiť ju Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

V obci Hájske neďaleko Nitry došlo pred nedávnom k dramatickej situácii, ktorá by, nebyť pohotovej reakcie službukonajúcej policajtky, možno vôbec nedopadla dobre. Mladej žene prišlo z neznámych príčin zle a jej stav sa veľmi náhle zhoršil - prestala prejavovať známky života. 

Operačný dôstojník vyslal po prijatí oznámenia do Hájskeho policajnú hliadku. Traja príslušníci sa urýchlene presunuli na miesto, kde videli v parku viacero osôb. „Na lavičke bola mladá žena, ktorú držali rodinní príslušníci,“ opisovali situáciu nitrianski krajskí policajti.



Policajtka Lucia okamžite skontrolovala telesné funkcie mladej ženy v bezvedomí. Zistila však, že nedýcha a nemá ani hmatateľný tep. Lucia preto nestrácala čas a začala s resuscitáciou. „Asi po dvadsiatich stlačeniach hrudného koša sa mladá žena opäť nadýchla a otvorila oči,“ opisovali ďalej policajti nervydrásajúce momenty.

Žena mala po prebudení slabý tep, ale jej životné funkcie boli stabilizované. Policajti sa o ňu následne starali až do príchodu Rýchlej záchrannej služby, ktorá pacientku dopravila do starostlivosti lekárov. Nitrianska polícia venovala príslušníčke z Močenka za túto záchranu života špeciálne slová chvály. „Sme na teba hrdí,“ odkázali jej verejne.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj