FOTO: Detský kútik vo väznici? V Nitre vynovili návštevné miestnosti a takto to tam teraz vyzerá


V nitrianskej väznici vynovili návštevné miestnosti, mysleli aj na deti

FOTO: Detský kútik vo väznici? V Nitre vynovili návštevné miestnosti a takto to tam teraz vyzerá
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Zbor väzenskej a justičnej stráže

Návštevy sú kľúčovou súčasťou udržiavania vzťahov medzi obvinenými a odsúdenými a ich blízkymi. Dôležité je však i to, ako toto prostredie vyzerá a ako sa v ňom ľudia cítia. V nitrianskej väznici sa preto tento rok rozhodli zrekonštruovať práve návštevné miestnosti. O výsledku informoval Zbor väzenskej a justičnej stráže na sociálnej sieti. 

Čiastočná rekonštrukcia podľa ich slov zahŕňala viacero kľúčových zmien a zlepšení. Staré stoly a stoličky vymenili za nové a rozmiestnili ich tak, aby poskytovali návštevníkom maximálny komfort. Cieľom bolo vytvoriť príjemné a priateľské prostredie, ktoré podporuje otvorenú komunikáciu a pohodlie.


Ďalším krokom k zlepšeniu kvality priestoru bola inštalácia akustických panelov a nových závesov na okná. Tieto prvky tak nielenže zlepšili estetiku miestnosti, ale tiež významne prispeli k zníženiu hluku a tlmeniu odrazov zvuku, čo umožňuje lepšiu zrozumiteľnosť a súkromie rozhovorov. Myslelo sa aj na tých najmladších návštevníkov, pre ktorých bol vytvorený variabilný detský kútik plný krásnych hračiek.

„Veríme, že rekonštruovaná návštevná miestnosť bude plniť svoj účel a prispeje k stimulujúcim a zmysluplným rozhovorom medzi účastníkmi fyzických návštev priamym kontaktom,“ dodala väzenská a justičná stráž. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj