Výsledky ankety Top sestra 2024 sú známe: Toto sú víťazky z Nových Zámkov a Zlatých Moraviec


Sestry roka 2024 z Nitrianskeho kraja sú Andrea Barteková a Iveta Tonkov

Foto: Výsledky ankety Top sestra 2024 sú známe: Toto sú víťazky z Nových Zámkov a Zlatých Moraviec Foto: Andrea Barteková, nemocnica Nové Zámky, Iveta Tonková, nemocnica AGEL Zlaté Moravce

Odborný týždenník Zdravotnícke noviny a časopis Sestra vyhlásili na jar tohto roka prvý ročník súťaže TOP sestra 2024, ktorej cieľom bolo nájsť najlepšie osobnosti medzi zdravotnými sestrami na Slovensku. Hlasovanie prebiehalo v troch kategóriách, v každej z nich sa mohli umiestniť tri víťazky. Výsledky sú už známe.

Medzi spolu deviatimi ocenenými sú aj dve sestry zo zdravotníckych zariadení v Nitrianskom kraji:

1. PhDr. Andrea Barteková, Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky: Andrea Barteková sa umiestnila na víťazných priečkach v kategórii Internistické odbory. Nemocnica, v ktorej pôsobí, ju oceňuje za jej manažérske schopnosti a oddanosť k poslaniu pomoci pacientom. 

Je vedúcou sestrou Kliniky vnútorného lekárstva, prináša inovatívne postupy v liečbe chronických rán a je vedúcou pracovnej skupiny na sledovanie a analýzu nežiaducich udalostí v prostredí novozámockej nemocnice. Je mentorkou mnohým študentom a pomáhať neprestáva ani vo voľnom čase - navštevuje pacientov v rámci Mobilného hospicu. 



2. Mgr. Iveta Tonková - Nemocnica AGEL Zlaté Moravce: Je jednou z troch víťaziek kategórie Operačné odbory. Zlatomoravecká nemocnica, kde pôsobí ako sestra centrálnych operačných sál, ju opisuje ako síce drobnú ženu, no neobyčajne silnú osobnosť. 

Je to človek, na ktorého sa kolegovia a kamaráti môžu obrátiť tak s pracovnými, ako aj s osobnými problémami,“ nešetrí slovami chvály vedenie nemocnice, podľa ktorého ju charakterizuje vysoká odbornosť spojená s otvorenou náručou a nemiznúcim úsmevom. 

Do súťaže bolo nominovaných viac než 200 sestier, ktoré dostali počas júna tisíce hlasov. Deväť sestier, ktoré sa ocitli na stupňoch víťazov, budú tiež ocenené na konferencii o Slovenskom zdravotníctve 24. septembra. 

Cieľom ankety bolo predovšetkým zvýšiť povedomie o nenahraditeľnosti a vysokej odbornosti zdravotníckych sestier. Jej vznik prišiel po deviatich rokoch udeľovania ocenenia TOP lekár. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj