VIDEO+FOTO: Majstri spod Zobora odštartujú sezónu na ľade Dukly Trenčín, Slovan privíta Nové Zámky


Žreb určil HK Nitra súpera v 1. kole Tipos extraligy – začnú v Trenčíne

VIDEO+FOTO: Majstri spod Zobora odštartujú sezónu na ľade Dukly Trenčín, Slovan privíta Nové Zámky
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Nitriansky samosprávny kraj

Úradujúci majstri spod Zobora už vedia, kde odštartujú nový ročník hokejovej Tipos extraligy. Slávnostný žreb sa uskutočnil vo štvrtok 1. augusta v priestoroch Župného domu v Nitre. 

Ako informuje nitriansky hokejový portál, Nitra ako majster prišiel pri žrebovaní na rad ako posledný, a tak na stole ostalo už iba číslo 9, ktorým je HK Dukla Trenčín. HK Nitra tak odohrá 1. kolo v piatok 20. septembra na ľade súpera v Trenčíne a prvý domáci zápas bude v nedeľu 22. septembra proti nováčikovi zo Žiliny. Tým sú tento rok Vlci Žilina.  

Prezident nitrianskeho klubu Miroslav Kováčik v tom však vidí aj istú symboliku, keďže práve tu im začala majstrovská jazda. „Či je to Trenčín, alebo iné mužstvo… liga je vyrovnaná a je jedno, kde začíname. Na Považie sa teším a verím, že na úvod uspejeme. Dúfam, že budeme podávať také výkony, aby sme všetkým dokázali, že titul nebol náhodný,“ povedal. 



Novozámčania pôjdu do Bratislavy 

32. ročník najvyššej hokejovej súťaže odštartuje novú sezónu v piatok 20. septembra a na programe bude 54-kolová základná časť. Zmena nastala aj v regionálnych kolách a namiesto troch skupín budú len dve - „západ“ a „východ“. Po novom každý tím odohrá aj ďalších 10 duelov. Štvrtkový žreb zároveň určil aj ďalšie poradie zápasov a vytvoril kompletný ligový program. 

V hre je aj ďalší tím z Nitrianskeho kraja, a to HC Mikron Nové Zámky. Tí si želali, aby svoj prvý zápas odohrali proti HC Slovan Bratislava, čo sa im aj splnilo. „Priali sme si Nitru alebo Slovan, lebo zápasy s nimi majú vždy náboj. So Slovanom sa nám darí, veríme, že táto sezóna bude lepšia ako tá posledná,“ skonštatoval riaditeľ HC Nové Zámky Imre Valášek. S Nitranmi sa však stretnú až v šiestom kole. 

Nitriansky samosprávny kraj zároveň obom tímom sľúbil pred novým ročníkom finančnú podporu vo výške 30-tisíc eur. „Corgňom i Býkom želáme v novej sezóne veľa šťastia!“ zaželala im ešte župa

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj