Keď sa šetrí na preprave: V Moravciach sa viezol vo vozíku muž a držal chladničku, pobavil tým internet


Bizarná preprava chladničky v Moravciach: Muž sa viezol v prívesnom vozíku

Foto: Keď sa šetrí na preprave: V Moravciach sa viezol vo vozíku muž a držal chladničku, pobavil tým internet Foto: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie

Ľudí na sociálnych sieťach cez víkend pobavila fotka, ktorú niekto zverejnil v jednej zo skupín venujúcich sa dopravnému servisu. Vidieť na nej auto s naloženým prívesným vozíkom, ktoré čaká na križovatke v Zlatých Moravciach. Nebolo by na tom nič zvláštne, kebyže v prívesnom vozíku nesedí muž a nepridŕža náklad, podľa všetkého chladničku. 

Pod príspevkom hneď začali pribúdať komentáre používateľov, ktorí neverili vlastným očiam, a mnohých takáto preprava tovaru rozosmiala. Marek označil muža v prívesnom vozíku za „strážcu pokladu“ a ďalší za „ističa“. Pridal sa aj Stanislav, podľa ktorého išlo o „trojité istenie“. Narážal tým na to, že chladnička bola zaistená o vozík upínacími pásmi, no zrejme sa to majiteľovi novej chladničky nezdalo dostatočné, a tak sa ju rozhodol pridržať. 

„Ak bolo v tej chladničke pivko, tak sa vlastne nič nestalo a chránil ho vlastným telom. Za to si zaslúži metál,“ bavil sa aj Vlado. Emil si zas rypol aj do slovenskej vlády: „Nuž, na Slovensku ešte nebola taká vláda, že by sa človek nebál o svoj majetok.“ 



Michaela však za tým videla čosi iné, a to snahu vyhnúť sa poplatkom za dodaciu službu, ktorá by kupujúcemu doručila ten tovar až domov. „Keď chceš ušetriť na doprave…“ okomentovala to. 

Ako mnohí trefne dodali, muž síce „zachránil“ chladničku pred pádom, ale ohrozil tým svoj život. Polícia by zrejme túto bizarnú situáciu na ceste okomentovala inak a muža by to vyšlo draho. Sedenie na prívesnom vozíku počas jazdy je zakázané a za tento priestupok vám hrozí pokuta. 

V zákone č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke totiž stojí: „V inom prípojnom vozidle ako vo vozidle, ktoré je určené na prepravu osôb, je preprava osôb s výnimkou prípadov podľa § 49 zakázaná.“ Náklad zároveň musí byť na vozidle riadne umiestnený, rozložený a upevnený tak, aby v žiadnom prípade neohrozoval bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, a aby nedošlo k jeho prevráteniu alebo vypadnutiu z auta. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj