Zo štvorkolky, ktorú šoféroval 14-ročný chlapec, spadol jeho mladší kamarát a musel ho odviezť vrtuľník


Víkendová nehoda štvorkolky v Choči: Po zraneného chlapca prišiel vrtuľník

Foto: Zo štvorkolky, ktorú šoféroval 14-ročný chlapec, spadol jeho mladší kamarát a musel ho odviezť vrtuľník Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Počas uplynulého víkendu došlo v obci Choča (okres Zlaté Moravce) k dopravnej nehode, ktorá sa mohla skončiť veľmi zle. Na štvorkolku si totiž sadol len 14-ročný chlapec a jeho 12-ročný kamarát. Chlapci sa vzápätí vybrali na cestu vedúcu k miestnemu cintorínu, a tam došlo k nehode.

14-ročný chlapec, ktorý vozidlo viedol, nad ním pravdepodobne stratil kontrolu a nezvládol riadenie, následkom čoho došlo k pádu jeho 12-ročného spolujazdca. Mladší z chlapcov si pri páde zranil nohu a musel byť vrtuľníkom prevezený na ošetrenie do nemocnice v Nitre.


Dychová skúška na alkohol, ktorej sa podrobil 14-ročný šofér štvorkolky, bola negatívna. „Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom vyšetrovania dopravnej polície v Nitre,“ dodala nitrianska krajská polícia, ktorá o prípade informovala na sociálnych sieťach.

Táto nehoda len podčiarkuje nebezpečenstvo spojené s jazdou na motorových vozidlách bez dostatočných skúseností. Polícia preto apeluje na všetkých rodičov, aby dbali na bezpečnosť svojich detí a nepovoľovali im jazdu na štvorkolkách či podobných vozidlách bez adekvátneho dozoru dospelej osoby a potrebných skúseností.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj