Novozámocká nemocnica otvára dvere ďalším budúcim lekárom. Prax by im mohla začať už na jeseň


Posily pre nemocnicu: Medici z UK Bratislava budú praxovať v Nových Zámkoch

Foto: Novozámocká nemocnica otvára dvere ďalším budúcim lekárom. Prax by im mohla začať už na jeseň Foto: Facebook/Mesto Nové Zámky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky prišla s ďalšou novinkou - otvára svoje brány aj pre budúcich lekárov študujúcich na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Vedenie nemocnice totiž podpísalo s univerzitou novú zmluvu o spolupráci. Študentom medicíny sa tak vďaka tomu otvoria nové možnosti.

Hlavným predmetom zmluvy je zabezpečenie odbornej praxe študentov. Ďalším cieľom je posilniť ich odbornú pripravenosť, teoretické vedomosti aj praktické zručnosti v príslušnom študijnom programe.


Ako uviedol riaditeľ nemocnice Mikuláš Blaško, prví študenti z bratislavskej lekárskej fakulty by mohli zavítať do nemocnice v Nových Zámkoch už septembri tohto roka. Konkrétne tu svoju prax absolvujú študenti 6. ročníka. Veríme, že táto prax výrazne prispeje k ich profesionálnemu rastu a pripravenosti na budúcu kariéru,“ dodal dekan Lekárskej fakulty UK Juraj Payer.

Študenti si tu osvoja princípy liečenia a praktické vykonávanie základných liečebných výkonov, ako aj zásady prevencie rôznych infekčných či neinfekčných chorôb. Naučia sa tiež diagnostikovať život ohrozujúce stavy pacientov a poskytovať im kvalifikovanú pomoc. Dozvedia sa viac aj o vplyve sociálnych faktorov a podmienok životného prostredia na zdravotný stav obyvateľstva a naučia sa posudzovať pracovnú schopnosť pri rôznych úrazoch či ochoreniach. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj