Takýto bordel tu nebol už dlho. Sklo, starý nábytok a smeti v okolí kontajnerov rozčúlili ľudí z Klokočiny


Neporiadok na sídlisku Klokočina: Nahnevaní obyvatelia už toho majú dosť

Foto: Takýto bordel tu nebol už dlho. Sklo, starý nábytok a smeti v okolí kontajnerov rozčúlili ľudí z Klokočiny
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov

Obyvateľov nitrianskeho sídliska Klokočina v posledných dňoch nahnevali ich spoluobčania, ktorí nechávajú v okolí kontajnerov hromadu svojich starých vecí, nábytku a iného nadrozmerného odpadu. Neporiadok si všimli aj na jednom z detských ihrísk, kde niekto porozhadzoval fľašky a kusy skla.

Objemný odpad nepatrí do kontajnerov

V okolí stojiska kontajneroch sa nedávno objavila stará rozložená posteľ aj s matracmi. Niekto sa zrejme chcel rýchlo a zadarmo zbaviť svojho nábytku, a tak ho nechal pri kontajneroch s očakávaním, že to smetiari odvezú. Takýto nadrozmerný odpad však patrí na zberný dvor, kde ho môžete odovzdať. Stačí, keď máte doklad o uhradení poplatku za komunálny odpad, tzv. smetné. Ak sa potrebujete zbaviť drobného stavebného odpadu, musíte zbernému dvoru zaplatiť aj určitý poplatok.


Mesto taktiež dvakrát za rok organizuje veľké upratovanie, kedy dá do všetkých mestských častí doviezť veľkoobjemové kontajnery, do ktorých potom môžu ľudia hádzať rôzny objemný odpad ako nábytok, okná, dvere a podobne. Najbližšie by takéto upratovanie malo prebehnúť na jeseň. 

Staré oblečenie povyťahovali z košov

V inej časti sídliska zas občanov nahneval neporiadok a povyťahované veci z kontajnerov. Na zemi ležali kusy oblečenia a textilu a zo smetných košov zas polystyrény, drevené dosky a rôzny stavebný materiál.


Staré obnosené oblečenie a topánky pritom môžete vložiť do zberných kontajnerov na šatstvo, ktoré patria Ekocharite. Nepatrí sem ale starý, špinavý, obnosený, roztrhaný alebo plesnivý textil. Takéto šatstvo môžete odniesť do zberných dvorov, kde sa už o to postarajú zamestnanci Nitrianskych komunálnych služieb.    

Rozbité sklo pozbierala jedna z obyvateliek

Poslednou kvapkou bolo rozbité sklo a fľašky od alkoholu, ktoré niekto vyhodil rovno na detskom ihrisku a v jeho okolí. Kusy skla ležali aj v pieskovisku a na tráve, a ak by si to nevšimla jedna z obyvateliek, niekto sa na tom mohol vážne poraniť. 

„Dávajte si pozor na deti a zvieratá. Jasné, že som to pozbierala a zahodila, ale vyzerá to tak, že najlepšie je dávať si pozor už všade,“ dodala Alena. Fliaš tu nakoniec bolo toľko, že zaplnili dve igelitky. Niektorí komentujúci potom upozornili ľudí aj na odhodené použité injekčné striekačky, ktoré tiež predstavujú obrovské zdravotné riziko.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu