FOTO: Zrekonštruovaná škôlka na Párovskej v Nitre navýšila kapacity, konať sa bude aj dodatočný zápis


Na Párovskej v Nitre vznikli dve triedy pre škôlkarov, konať sa bude zápis

FOTO: Zrekonštruovaná škôlka na Párovskej v Nitre navýšila kapacity, konať sa bude aj dodatočný zápis
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Nitra

Budova na Párovskej 40 v Nitre, ktorá susedí s materskou školou, prechádzala od minulého roka veľkou rekonštrukciou. Opravy boli hradené z financií nadácie UNICEF Slovensko a vďaka nim vznikol na hornom poschodí predškolský klub a škôlka pre deti z Ukrajiny. Už vtedy mesto avizovalo, že neskôr tu vzniknú zmiešané triedy, ktoré potom priradia k materskej škole Párovská 36. 

„Z prostriedkov UNICEFu išlo na účely MŠ Párovská v roku 2023 113-tisíc eur. Táto suma pokryla napríklad kompletnú prestavbu, sociálne zariadenia, podlahy, maľovanie, nové elektrické rozvody, materiálno-technické vybavenie a kompletnú (nerezovú) výdajňu,“ vysvetlila radnica ešte v apríli. Prerábka pokračovala aj v tomto roku, kedy prišlo na rad prvé nadzemné podlažie. Obnova tejto časti budovy vyšla na takmer 60-tisíc eur.

V súčasnosti sú však už obe triedy hotové, plne vybavené a v septembri očakávajú príchod prvých škôlkarov. Výhodou je, že škôlkari budú mať s deťmi z vedľajšej budovy spoločný dvor aj s preliezkami, kde sa môžu spoločne hrať. 

Mesto zároveň informovalo, že dňa 13. augusta sa uskutoční dodatočný zápis detí do škôlky, a to v čase od 12:00 hod. do 15:00 hod. Žiadosť o prijatie dieťaťa môžu rodičia podať elektronicky, e-mailom, poštou alebo kuriérom či osobne. Viac informácií o zápise, podaní žiadosti a o podmienkach prijatia nájdete tu





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj