Vydajte sa večer na Expedíciu Perzeidy: Meteorický roj uvidíte z magického Nitrianskeho Stonehenga


Expedícia Perzeidy: Pozorovanie meteorického roja z Nitrianskeho Stonehenga

Foto: Vydajte sa večer na Expedíciu Perzeidy: Meteorický roj uvidíte z magického Nitrianskeho Stonehenga Foto: Ilustračné: pixabay.com (EvgeniT)

Nitrianska hvezdáreň pozýva všetkých milovníkov nebeského divadla na pozorovanie meteorického roja - Perzeidy. Jeden z najkrajších prírodných úkazov nám naša príroda ponúka každý rok, a to zhruba od júla do polovice augusta. Najviac činný je však práve v týchto dňoch, pričom svoj vrchol dosiahne v noci z 12. na 13. augusta.

Najlepšie podmienky na pozorovanie Perzeíd sú však ešte pred maximom, a preto sa Expedícia Perzeidy uskutoční sa v piatok 9. augusta o 20:00 hod. Najprv vás bude čakať ľahšia túra od Liečebného ústavu pod Zoborom až k vrchu Plieška v pohorí Tribeč, ktorému sa hovorí aj Nitriansky Stonehenge. 

Organizátori odporúčajú, aby ste si so sebou zobrali teplé oblečenie, deku alebo karimatku, aby vám pri sedení na zemi nebola zima. Ak by ste chceli ostať až do rána, zoberte si aj lepší spací vak. Zabudnúť by ste si nemali ani jedlo, vodu, repelent a najmä baterku. 


Podujatie sa uskutoční len v prípade, že bude priaznivé počasie. V prípade, že organizátori budú musieť expedíciu zrušiť, oznámia to na ich sociálnej sieti. Viac informácií o podujatí sa dozviete tu alebo na telefónnom čísle 0911540016.

Miesto: Liečebný ústav pod Zoborom
Dátum: 09.08.2024 - 20:00




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj