Obyvateľov Nitrianskeho kraja potrápia vysoké teploty. SHMÚ varuje pred rizikom vzniku požiarov


Zdravie obyvateľov v Nitrianskom kraji môžu ohroziť horúčavy

Foto: Obyvateľov Nitrianskeho kraja potrápia vysoké teploty. SHMÚ varuje pred rizikom vzniku požiarov Foto: ilustračné foto; Redakcia

Dnešné počasie praje voľnočasovým aktivitám, keďže má byť jasno až polooblačno. Má byť teplo a len občas má zafúkať slabý vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) však opäť varuje pred nebezpečne vysokými teplotami.

Táto výstraha sa týka západu a juhu Slovenska. V Bratislavskom kraji sa dotkne okresov Pezinok a Senec. Horúčavy potrápia aj obyvateľov okresov Komárno, Levice a Nové Zámky v Nitrianskom kraji, ako aj okresy Dunajská Streda a Galanta v Trnavskom kraji.

Meteorológovia očakávajú v týchto oblastiach vysoké teploty až do 33 stupňov Celzia. Kvôli tomu v nich začne od 13:00 hod. platiť výstraha, ktorá potrvá až do večera. SHMÚ predpokladá, že situácia s horúčavami sa upokojí až večer po 18:00 hod. 

Zároveň vysvetľujú, že uvedená teplota nie je počas leta nezvyčajná, no predsa môže predstavovať riziko. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ vysvetlili na svojom webovom portáli.

Avšak dnešným dňom výstrahám neodzvoní úplne. SHMÚ predpokladá, že horúčavy zastihnú Slovensko aj počas nedele a pondelka. Počas týchto dní budú výstrahy platiť aj pre ďalšie kraje a okresy Slovenska, pričom teploty sa môžu zvýšiť na 34 stupňov Celzia. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj