Nátierky nitrianskej firmy Slowlandia získali prestížne ocenenie. Zaradili sa medzi svetovú špičku


Výrobky spoločnosti Slowlandia z Nitry získali prestížne ocenenia

Foto: Nátierky nitrianskej firmy Slowlandia získali prestížne ocenenie. Zaradili sa medzi svetovú špičku Foto: slowlandia.com

Aj z malej krajiny, môžu prichádzať veľké veci. Potvrdzujú to prestížne ocenenia, ktoré získal nitriansky výrobca potravín Slowlandia. Ten do súťaže Great Taste Awards 2024 v Londýne prihlásil niekoľko produktov, pričom každý z nich bol ocenený.

Na túto skutočnosť upozornil portál Forbes. Odborná komisia hodnotila celkovo 13 672 produktov, no práve tie od Slowlandie sa im zachutili. Ich lieskovcovo-kakaovému krému Slowtella udelili najvyššie možné ocenenie v podobe troch zlatých hviezd.

Ich kokosový krém ohodnotili dvoma hviezdami, po jednej hviezde získali mandľové Maslow, lieskovce s malinami a mandľový krém. Nejde však o ich premiéru na súťaži. Naprieč rokmi už získala 54 hviezd, vďaka čomu rok čo rok potvrdzuje svoju kvalitu.

„Som nesmierne hrdý na naše opakované úspechy, ktoré len potvrdzujú, že aj z malej krajiny sa dajú robiť svetové produkty, ak vám nechýba vášeň a odvaha,“ uviedol pre portál Forbes zakladateľ Slowlandie Michal Repík.

Nejde však o jediné Slovenské produkty, ktoré tento rok získali ocenenia. Najvyššiu cenu získali aj dve kávy zo slovenských pražiarní - Kávoholik z Bratislavy a Doraz Cafe z Košíc. Tento rok ocenili 63 produktov zo Slovenska a spolu získali 81 hviezd.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu