Meteorológovia bijú na poplach, Nitriansky kraj postihnú horúčavy. Teplota môže dosiahnuť 36 stupňov


Teplota v Nitrianskom kraji môže dosiahnuť 36 stupňov

Foto: Meteorológovia bijú na poplach, Nitriansky kraj postihnú horúčavy. Teplota môže dosiahnuť 36 stupňov Foto: freepik.com

Obyvatelia Nitrianskeho kraja sa s novým týždňom musia pripraviť na novú vlnu horúčav. Aj tentokrát meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) varujú pred horúčavami. Najextrémnejšie teploty postihnú juhozápad Slovenska.

Pre okresy Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky a Šaľa vyhlásil ústav výstrahu 2. stupňa. Na svojom portáli uvádza, že denná teplota sa môže vyšplhať až na 36 stupňov Celzia. Varovanie začne platiť o 14:00 hod. a situácia by sa mala upokojiť až po 18:00 hod.

V dvoch zvyšných okresoch – Topoľčany a Zlaté Moravce – bude platiť od 13:00 hod. výstraha prvého stupňa. Hoci tu bude o čosi chladnejšie, nebude to žiadna výhra. Denná teplota sa môže vyšplhať na 34 stupňov Celzia. Aj tu očakávajte zlepšenie po 18:00 hod.


SHMÚ varuje, že extrémy predstavujú riziko. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ vysvetlil ústav a dodal, že pravdepodobnosť poškodenia zdravia u niektorých osôb je vysoká.


Horúčavy potrápia aj ostatné kraje a okresy na západe a juhu Slovenska. Meteorológovia predpokladajú, že táto situácia sa bude opakovať aj v najbližších dňoch. Z tohto dôvodu je dôležité, aby ste chránili seba a svojich blízkych pred vysokými teplotami. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj