Policajná naháňačka v obci Cabaj - Čápor: Nadrogovaný muž utekal na cudzom aute a bez vodičského oprávnenia


Muž na drogách unikal policajtom v obci Cabaj - Čápor

Foto: Policajná naháňačka v obci Cabaj - Čápor: Nadrogovaný muž utekal na cudzom aute a bez vodičského oprávnenia Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Nitrianska pohotovostná motorizovaná jednotka dostala počas nočnej služby hlásenie o vodičovi, ktorý mal jazdiť pod vplyvom omamných látok, a taktiež v čase, kedy mu bolo zakázané viesť motorové vozidlá. Vydali sa preto smerom k obci Mojmírovce, kde sa mal tento muž pohybovať. 

Hliadka po príchode do obce spozorovala inkriminované auto. „Keď k nemu pristúpili, motor bol naštartovaný, ale na mieste vodiča nikto nesedel,“ opisovali situáciu nitrianski krajskí policajti. Na mieste spolujazdca však sedel 31-ročný muž, na zadnom zas 45-ročný muž. 


Policajti si všimli, že na mieste vodiča sa pod pedálmi nachádza jedna topánka. Pár k nej mal zhodou okolností obutý spomínaný 31-ročný muž na mieste spolujazdca. Policajti sa ich preto spýtali, či má ich vozidlo nejakú poruchu, na čo odpovedali, že všetko je v poriadku. Mali pritom výrazne rozšírené zreničky. 

Hliadka pri kontrole neodhalila žiadne protiprávne konanie, pobrali sa preto pokračovať v plnení svojich služobných povinností. To isté auto však onedlho spozorovali v neďalekej obci Svätoplukovo. Po vzhliadnutí policajtov vozidlo neprimerane zvýšilo rýchlosť, nereagovalo na výzvy na zastavenie a pokúsilo sa ujsť po poľnej ceste smerom na obec Cabaj - Čápor časť Pereš, kam ho hliadka nasledovala. 

Situáciu spozorovala druhá posádka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Odbočili preto na poľnú cestu, ktorá lemovala smer úniku unikajúceho vozidla. Vodič napokon zareagoval na svetelené pokyny a zastavil asi 200 metrov pred miestnou časťou Pereš v obci Cabaj - Čápor. 


Po pristúpení k autu sa však policajti stretli s aktívnym odporom posádky, pričom hrozilo, že sa pokúsia o útek. Použili preto donucovacie prostriedky a prítomných zadržali. 


Pri následnej kontrole sa potvrdilo, že 31-ročný muž má zadržaný vodičský preukaz. Policajti si tiež všimli, že má rozšírené zreničky a správa sa roztržito. Podrobili ho preto orientačnému testu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme s pozitívnym výsledkom na amfetamín a metamfetamín. 

Vodič priznal, že po poľnej ceste utekal preto, že mal práve zákaz viesť motorové vozidlá. Dodal, že šoféroval na pokyn 45-ročného muža. 

Hliadka pri následnej lustrácii odhalila ďalšiu zaujímavú skutočnosť. Ukázalo sa totiž, že vozidlo, na ktorom dvojica unikala, v skutočnosti patrí tretej osobe. Tá ho dala do servisu 45-ročnému mužovi, ktorý len deň pred týmto incidentom majiteľovi auta oznámil, že je nepojazdné. 

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla k prípadu polícia Nitrianskeho kraja. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj