FOTO: Na Zobore včera horelo, dym videli stúpať z lesa nad Nitrianskymi Hrnčiarovcami


FOTO: V lese nad Nitrianskymi Hrnčiarovcami horelo, zasahovali tu hasiči

FOTO: Na Zobore včera horelo, dym videli stúpať z lesa nad Nitrianskymi Hrnčiarovcami
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/NITRIANSKE HRNČIAROVCE – problémy obyvateľov

V lese na Zobore, v časti nad Nitrianskymi Hrnčiarovcami, včera (13. augusta) vypukol požiar. Obyvatelia Nitry a priľahlých obcí zaregistrovali stúpajúci biely dym niekedy vo večerných hodinách, približne okolo ôsmej hodiny. Na sociálnych sieťach potom začali pribúdať fotografie dymu stúpajúceho z lesa a znepokojené komentáre občanov. 

Na miesto požiaru sa ihneď vydali hasiči z OR HaZZ Nitra, z hasičských staníc Nitra a Drážovce. Požiar sa našťastie nerozšíril, včas lokalizovaný a uhasený. V tomto suchu a teple stačí málo,“ upokojil obyvateľov Nitrianskych Hrnčiaroviec o pár hodín neskôr Ivan, ktorý pridal aj fotky z miesta požiaru a zo zásahu hasičov. 

Hasičský a záchranný zbor Nitra na sociálnej sieti informoval, že išlo o požiar o rozlohe 10 x 10 metrov v oblasti, kde prebieha ťažba dreva. „Hasiči sa na požiarisko presúvali prostredníctvom štvorkoliel z dôvodu popadaných stromov a halúz na ceste. Likvidácia požiaru prebiehala aj za pomoci genfo vakov a jedným vysokotlakovým prúdom. Po likvidácii požiaru hľadali skryté ložiská pomocou termo kamery,“ uviedli. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj