Na lesného pracovníka v Podhradí pri Topoľčanoch spadol strom, odviezol ho vrtuľník


Na muža v lese pri Topoľčanoch spadol strom, odviezol ho vrtuľník

Foto: Na lesného pracovníka v Podhradí pri Topoľčanoch spadol strom, odviezol ho vrtuľník Foto: Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Lesný pracovník bol počas práce v oblasti Panskej Javoriny zranený zásahom spadnutého stromu. Hrozivý incident sa stal v ťažko prístupnom teréne v katastrálnom území Podhradia neďaleko Topoľčian. Na pomoc mu bol vyslaný vrtuľník z Trenčína

Nešťastné zranenie sa mužovi prihodili v oblasti, do ktorej nemohli záchranári jednoducho prísť. Lekárka bola preto pomocou navijaka zlanená na najbližšie vhodné miesto, priamo k pacientovi sa presunula autom. Na mieste našla 34-ročného pilčíka v opatere kolegov. 

Zranený muž mal ostať priamo po zásahu krátkodobo v bezvedomí. Pri zásahu padajúcim stromom utrpel vážny úraz hlavy s podozrením na vnútorné krvácanie. Lekárka mu poskytla prvú pomoc a neodkladnú liečbu, následne ho s pomocou ostatných prepravila na miesto, kde ho mohla helikoptéra opäť vyzdvihnúť. 

Počas medzipristátia záchranári pacienta preložili na palubu a s vážnym úrazom hlavy ho letecky transportovali na ďalšie vyšetrenie do Fakultnej nemocnice v Nitre,“ priblížili letecký záchranári. 




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj