×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Kuriózna zrážka v Novej Vsi nad Žitavou: Do idúceho vlaku narazilo auto, 40-ročná vodička v ňom viezla i rodinu


Foto: Kuriózna zrážka v Novej Vsi nad Žitavou: Do idúceho vlaku narazilo auto, 40-ročná vodička v ňom viezla i rodinu Foto: Ilustračné/Google Maps

V piatok 16. augusta museli prerušiť dopravu na trati medzi Zlatými Moravcami a Vrábľami. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) uviedla, že tu došlo k stretu auta a osobného vlaku Os 5821. Podľa informácií televízie JOJ sa nehoda stala na železničnom priecestí v obci Nová Ves nad Žitavou.

Kuriozitou je, že 40-ročná vodička z neznámych príčin vrazila do osobného vlaku, ktorý tadiaľ práve prechádzal. V aute viezla aj svojich rodičov a syna. Pri nehode sa, našťastie, nikto z posádky auta ani vlaku nezranil. Priecestie však bolo nechránené - nie sú tu závory ani svetelná signalizácia. V súčasnosti pritom ide o veľmi frekventovaný úsek cesty, keďže tadeto vedie obchádzka. 


Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jany Šinkovej 40-ročná vodička pravdepodobne nerešpektovala dopravné značenie „STOP“ a vošla do jazdnej dráhy vlaku. Polícia vec rieši ako škodovú udalosť, keďže škody boli aj na vlaku, ktorý patrí Železničnej spoločnosti Slovensko. 

Otec šoférky pre televíziu JOJ povedal, že dcéra išla touto cestou prvýkrát a muselo ju oslepiť slnko, pretože inak je skúsená a opatrná vodička. „Stopku“ si vraj nevšimol ani on, hoci sedel na sedadle spolujazdca. 

Prečítajte si viac: