FOTO: V obci pri Nitre zhoreli počas noci tri vozidlá, plamene šľahali do 10-metrovej výšky


V obci Jarok pri Nitre zhoreli tri dodávky, plamene mali 10 metrov

FOTO: V obci pri Nitre zhoreli počas noci tri vozidlá, plamene šľahali do 10-metrovej výšky
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor Nitra

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru Nitra zasahovali počas uplynulej noci v neďalekej obci Jarok. Približne o 3:30 hod. dostali hlásenie o požiari karavanu zaparkovanom na dvore jedného z rodinných domov. Okamžite sa tam vydali aj s potrebnou hasiacou technikou. 

Hasičov na mieste privítali plamene za rodinným domom, ktoré siahali asi do 10-metrovej výšky. Po krátkom prieskume však zistili, že nehorí karavan, ale tri dodávky odparkované v areáli susednej firmy. Z časti už horela aj strešná konštrukcia na plechovej hale stojacej vedľa budovy.


Zo všetkých vozidiel zároveň vytekali prevádzkové kvapaliny, ktoré požiar rozširovali na priľahlé plochy okolo horiacich dodávok. Hrozilo, že plamene zachvátia aj ďalšie vozidlá či poľnohospodárske a stavebné stroje odparkované obďaleč. Zasahujúci hasiči krotili požiar tromi prúdmi hasiacej peny. Z dôvodu silného zadymenia museli používať plynové masky. 

Požiar sa podarilo definitívne dostať pod kontrolu po probližne dvoch hodinách v čase o 5:30 hod. Následne bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiarov. Hasičský zbor uviedol, že v čase udalosti sa v areáli nenachádzali žiadne osoby, ktorých zdravie mohlo byť akokoľvek ohrozené. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj