×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Deti liezli na Klokočine po preliezkach a ostali žlté. Nedávno natretá farba začala schádzať


FOTO: Deti liezli na Klokočine po preliezkach a ostali žlté. Nedávno natretá farba začala schádzať
Galéria: 7 fotiek
Foto: Koláž: pixabay.com (ilustračné) / FB: Klokočina - problémy obyvateľov

Renovácia detského ihriska na Čajkovského ulici na sídlisku Klokočina v Nitre nevyšla podľa predstáv. Pred niekoľkými týždňami Stredisko mestských služieb na podnet jednej z obyvateliek premaľovalo miestne preliezky. Žltá farba sa z nich už olupovala a na mnohých miestach bolo vidno pôvodný červený náter. Potrebná bola tiež úprava a vyčistenie okolitých plôch, ako aj odpílenie prevísajúcich konárov a osadenie novej lavičky.

O pár týždňov neskôr sa však v skupine na sociálnej sieti objavila ďalšia sťažnosť - nová farba sa zrejme vplyvom vysokých teplôt začala rozpúšťať. Deti, ktoré sa tam išli hrať, mali potom žlté ruky. „Ďakujeme, Pat a Mat, že moje deti sú po 2 týždňoch od natretia celé žlté. Dobrá práca,“ napísal nahnevaný otec. „Pani dala podnet a na druhý deň Pat a Mat prišli, naplácali to tam, a za pol hodiny odchádzali,“ dodal. Keďže preliezky boli natreté olejovou farbou, nebolo ju možné ani vyprať z oblečenia.

„To robí to teplo a slnko. Mali s tým počkať, podobné sa stalo aj mne,“ vysvetlil Juraj, ktorý sa s týmto problém tiež stretol, hoci dal pod novú farbu aj základný náter. 

„To sa mi stávalo pravidelne, keď som mal asi 7 rokov. Cca rok 1995. Našťastie vtedy ešte neexistovali sociálne siete,“ vtipne to okomentoval Peter. „Asi použili tú istú farbu zo starých zásob,“ zareagovala so smiechom aj Eva. Preliezky tak zrejme bude nutné premaľovať ešte raz, no až keď sa skončia letné horúčavy.



Prečítajte si viac: