FOTO: Problém s kapacitou na ZŠ Tulipánová v Nitre sa vyriešil – nový pavilón priniesol sedem tried


ZŠ Tulipánová v Nitre sa rozrastá.Nový pavilón pomôže zvládnuť nápor žiakov

FOTO: Problém s kapacitou na ZŠ Tulipánová v Nitre sa vyriešil – nový pavilón priniesol sedem tried
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Nitra (Roman Oravec)

Základná škola Tulipánová v Nitre má nový školský pavilón, v ktorom sa v septembri otvorí sedem nových tried. Novú budovu za 1,09 milióna eur mesto postavilo na mieste pôvodného pavilónu. Ten bol roky nevyužívaný a len chátral. Peniaze na výstavbu radnica získala z Plánu obnovy a odolnosti SR a ide o najväčšiu školskú investíciu mesta v tomto roku.

V utorok 20. augusta sa v priestoroch základnej školy uskutočnilo slávnostné odovzdanie pavilónu. Pásku prišiel slávnostne prestrihnúť primátor mesta Marek Hattas spolu so zhotoviteľom a zástupcami školy.



Vybudovaním tretieho pavilónu sa tak vyriešil veľký problém, s ktorým škola dlhodobo bojovala. Kapacity tried boli totiž už veľmi napäté, a to najmä kvôli tomu, že školu navštevuje 600 žiakov a vzdelávajú sa tu aj mladé športové talenty. Jeden čas dokonca vedenie uvažovalo o zavedení dvojzmennej prevádzky, pretože už kapacitne nezvládalo taký nápor žiakov. Škola sa navyše nachádza v takej časti mesta, kde v súčasnosti pribúdajú byty s mladými rodinami. Tie majú veľký záujem o to, aby sa tu vzdelávali ich ratolesti. 

Rozšírením priestorov tak nebude potrebné zavedenie dvojzmennej prevádzky, no škola bude rozhodne potrebovať posily. „Škola s navýšením počtu tried musí prijať aj nových pedagógov. Jeden pedagóg pribudne na prvom stupni školy, dvaja na druhom stupni a jeden v školskom klube,“ vysvetlila radnica. Fotky nového školského pavilónu si môžete pozrieť v galérii nižšie. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj