Ženu v Topoľčanoch takmer liečili na nesprávnu diagnózu. Zamenili jej výsledky testov


Žena v Topoľčanoch dostala nesprávne výsledky magnetickej rezonancie

Foto: Ženu v Topoľčanoch takmer liečili na nesprávnu diagnózu. Zamenili jej výsledky testov Foto: ilustračné, unsplash.com

V skupine na sociálnej sieti venovanej životu a dianiu v Topoľčanoch sa objavil príspevok jednej obyvateľky, v ktorom zdieľala nedávnu nepríjemnú skúsenosť svojej príbuznej. Príbehom chce predovšetkým varovať ostatných pre prípad, že sa im stane niečo podobné. 

Žena mala pri preberaní výsledkov vyšetrenia magnetickou rezonanciou nadobudnúť podozrenie, že došlo k zámene jej nálezu s inou pacientkou. Keď sa ohľadom toho chcela uistiť u zamestnankyne pracoviska na Moyzesovej ulici, ktorá jej výsledky odovzdávala, tá jej namietala, že všetko je v poriadku. 

Ešte sa rozčuľovala, že ona osobne preberala od danej pacientky kartičku poistenca a údaje sú určite správne,“ opisuje autorka zážitok svojej príbuznej. Pracovníčka mala až na opakované naliehanie overiť osobné údaje v počítači. Zistila, že k zámene naozaj došlo. 

Pacientke odovzdali výsledky magnetickej rezonancie, ktoré patrili úplne inej pacientke. Meno a priezvisko oboch žien sa totiž zhodovalo, rozdiel bol len v rodných číslach. „Teraz si viete predstaviť, že by ju začali liečiť na niečo, čo jej ani nie je,“ vysvetľuje obyvateľka Topoľčian svoje obavy. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj